Srpska liga: ''Kupujmo srpsko'' da postane deo državne strategije pomoći srpskoj privredi

Autor:

Vesti

01.02.2021

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po uzoru na Sjedinjene Američke Države (SAD), čiji je novooizbarani predsednik Džozef Bajden doneo naredbu da se radi na jačanju američke proizvodnje, tako što će savezna vlada pooštriti zahteve za kupovinu domaćih proizvoda i time sačuvati radna mesta, isto tako i u državi Srbiji treba da se sprovede plan podsticanja srpske proizvodnje, podrške malim i srednjim preduzećima, čime će se ojačati domaća ekonomija, ali i povećati zaposlenost – izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige (SL).

RepublikaFoto: Srpska liga
Aleksandar Đurđev

- Srpska liga predlaže da Vlada Srbije donese odluku kojom će se definisati strategija pomoći svim srpskim firmama, kako bi zadržale postojeće i zaposlile nove radnike, tako što će sprovesti državnu kampanju ''Kupujmo srpsko'', kao što se predlaže u SAD - ''Kupi američko'', sve sa ciljem da se poveća obim proizvodnje i zaštite domaća preduzeća, a novac od poreskih obveznika koristi za pomoć srpskim preduzećima i njihovim radnicima – ističe Đurđev.

Još pre četiri godine, SL je pokrenula kampanju „Kupujmo srpsko, od Srbina – za bogat narod i snažnu državu!“, s ciljem zaštite domaće proizvodnje u Srbiji – podseća Đurđev, dodajući da, zbog trenutne ekonomske situacije, imamo još veći motiv da realizujemo ovu akciju i da ona postane sastavni deo naše potrošačke kulture.

- Država Srbija, u okviru kampanje pomoći srpskoj privredi, zakonski treba da reguliše kupovinu i korišćenje domaćih priozvoda koji su proizvedeni u Srbiji, od domaćih sirovina i u našim fabrikama, a čiji su vlasnici srpski državljani, a ne stranci, kako bismo dali zajednički doprinos opstanku i razvoju srpske ekonomije – zaključuje Đurđev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading