VUČIĆ SE OBRATIO NACIJI IZ PARIZA! Milion vakcina do marta! U VLADI NE RADE SVI DOBRO SVOJ POSAO!

Autor: Republika

Vesti

31.01.2021

19:50 >> 20:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U fokusu Vučićevog obraćanja su Kosovo i Metohija, evropski put Srbije i izgradnja metroa u Beogradu, ali i predstojeći sastanak sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, kao i vakcine protiv korona.

RepublikaFoto: printskrin

- Imamo ugovore za 11 miliona vakcina, ali vakcina nema. Svaka vakcina je danas važnija od raketa, jer ona donosi ekonomski rast, Dobićemo i više od milion, ali sam u ovih milion siguran, jer sam dobio obećanje od pouzdanih ljudi, koji me nikad nisu prevarili - rekao je Vučić.

O susretu sa Makronom, zakazanim za sutra, predsednik kaže:

- Ovo mi je 11. susret sa predsednikom Makronom, on je iskreni prijatelj Srbije. Naša saradnja ima uzlazni nivo. Kosovo i Metohija, evropske integracije i ekonomski odnosi biće najvažnije teme sutra. Biću vrlo iskren i otvoren po pitanju KiM sa francuskim predsednikom. Što se tiče evropskih integracija insistiraću da otvorimo još poglavlja. Odlaganje otpada jedna je od ekonomskih tema, ali svakako je metro glavna tema kada je ekonomija u pitanju - rekao je Vučić.

Izgradnja metroa više nije izborna priča, i time će prestonica dobiti dodatne prednosti i izjednačiće se sa mnogim evropskim centrima. Mi ćemo pokušati da završimo sve do 2027. ili 2028. godine - rekao je Vučić.

Vučić ne krije da nije zadovoljan radom pojedinih članova Vlade:

 - Želim da ukažem na neozbiljnost i neodgovornost i nedovoljan rad pojedinih članova Vlade i javnih preduzeća ... Ukoliko ne budemo radili, privreda, poljoprivreda... Mi ćemo da propadnemo. Mi moramo ove godine da jurimo da bismo mogli da se poredimo sa drugima. Strašno je važno da se vakcinišemo da bismo mogli da se vratimo radu. Svi bi da kažu samo "Dajte nam ćup i mi ćemo da vadimo odatle". Imamo pare, kao što vidite, ali moramo da radimo. Da razumemo u kakvim smo problemima. Svi moraju da se angažuju da rade vikendom, a ne da dolaze sa zahtevima da radimo četiri dana, da nedelja bude neradna... 

 

 

 

Na kraju razgovora je poručio:

- Ne možemo više da spavamo, moramo da radimo. Ako hoćete da spavate, idite spavajte, gostujte po opozicionim medijima i pričajte o izborima. Imamo godinu i po dana dok ne počne kampanja za izbore. Mi do tada moramo da radimo i radimo i radimo, mora sve to brže i jače - rekao je predsednik.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Tanjica

31.01.2021 19:57

Predsednik je sa Makronom razgovarao o svim trenutno gorucim temama.

Nina

31.01.2021 19:57

Svakako pratimo obraćanje predsednika.

Zeljko

31.01.2021 19:58

Vučić je podigao Ssrbiju na viši nivo zahvaljujući dobrom ekonomskom politikom, to je video i Makron a o tome govori i dobra trgovinska razmena između Srbije i Francuske.

Darija

31.01.2021 20:01

Dobri odnosi i saradnja sa Francuskom i podrska njihovog predsednika od vitalnog je znacaja za Srbiju i njen dalji evropski pt.