ALEKSIĆ LAŽIMA GRADI POLITIČKU KARIJERU: Okončano suđenje po tužbi Andreja Vučića

Autor:

Vesti

27.01.2021

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gotovo je!

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Andrej Vučić

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu okončano je suđenje u parnici po tužbi Andreja Vučića, brata predednika Srbije, koju je podneo protiv potpredsednika Narodne stranke i narodnog poslanika Miroslava Aleksića povodom njegovih navoda u vezi sa slučajem Jovanjica, a koji su u međuvremenu osporeni veštačenjem.

Presuda u ovom postupku očekuje je u zakonskom roku od 30 dana, koju sud u pisanoj formi dostavlja parničnim strankama.

Andrej Vučić je Aleksića tužio zbog povrede časti i ugleda, zato što je Aleksić više puta u javnosti govorio da ima saznanja da je vlasnik poljoprivrednog dobra "Jovanjica" Predrag Koluvija, pre hapšenja u novembru 2019. godine, telefonom pozvao predsednikovog brata.

Vučićev punomoćnik advokat Vladimir Đukanović rekao je  da očekuje da sud usvoji njihov tužbeni zahtev i naloži Aleksiću da plati odštetu zbog povrede časti i ugleda.


- Koliko god da Aleksić i njegov advokat vršili pritisak na sudiju i opstruirali postupak izvođenjem najgroznijih performana, drago nam je da sudija nije pogledao pritisku već je zaključio raspravu - napomenuo je Đukanović.

 

 


Za novac koji će Aleksić morati da plati, Vučićev punomoćnik mu sugeriše da se "obrati onima koji su ga uvukli u aferu dajući mu lažne informacije".

 


- Očekujemo da će da platiti štetu i da će shvatiti da na lažima ne može da grati političku karijeru, što je očigledno pokušao - naveo je Đukanović.

Andrej Vučić je tužbenim zahtevom tražio odštetu od 950.000 dinara.

Aleksić je u pisanoj izjavi za medije nakon suđenja naveo da je sud odbio sve njegove predloge, kao i njegovog advokata Borivoja Borovića kako bi doneo presudu kakva je naručena iz vrha režima".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading