SKANDALOZNO! Branilac poslao pripravnicu bez legitimacije da ga menja: Suđenje za ubistvo kod nocnog kluba "Tilt" odlaže se godinu dana!

Autor:

Hronika

21.01.2021

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Milovanu Tadiću, radniku obezbeđenja kluba „Tilt" optuženom da je u decembru 2015. godine gostu kluba Slobodanu Vukiću naneo povrede od kojih je preminuo, nije održano više od godinu dana, a juče je odloženo zbog nedolaska Tadićevog advokata Nikole Ristovića, koji je navodno noć pred suđenje bio febrilan.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

„Gde vam je dokaz da je bolestan? ", pitala je sudija Marija Anđelković devojku koja se predstavila kao pripravnica u Ristovićevoj kancelariji. 

-Nikola je sinoć dobio temperaturu, a pola kancelarije nam je bolesno. On će danas da se testira na koronu i u roku od pet dana ćemo vam dostaviti izveštaj lekara", pravdala se pripravnica, ali sudija je ljutito nastavila da je propituje, očigledno žaleći što opet mora da odloži pretres. A onda je usledio šok za sve prisutne kada je devojka izjavila da nema advokatsku legitimaciju. 

Sudija je potom naglasila da je učinila sve da obezbedi uslove za održavanje pretresa, i da je radila ono i što ne podrazumeva njen posao.

"Zar nije mogao da obezbedi zamenu. I zašto je obavestio stručnog saradnika da ne dođe, kad sam ja zvala čoveka da ga pitam jel dolazi i on mi je potvrdio dolazak. Zvala sam telefonom stranke u postuku, što inače ne radim, ali sam htela da danas budu svi ovde i da konačno posle godinu dana od poslednjeg pretresa, odrzimo suđenje. Htela sam da danas stručni saradnik odbrane ispituje sudskog veštaka koji je  dodatno veštačio medicinsku dokumentaciju u vezi sa smrću Vukića , pa da suđenje više privodimo kraju", rekla je Anđelković, a onda je i zapretila.

„Nadam se da su razlozi za izostanak opravdani jer ako nisu moraću da kolegu Ristovića kaznim, a moraće i da plati troškove dolaska veštaka iz Niša", rekla je sudija.

Suđenje u ovom postupku odlaže se više od godinu dana i poslednji put je održano u oktobru 2019. Od kad je počelo krajem 2017. suđenje je održano svega sedam puta, a devet puta je odloženo, te je opšti utisak da se slučaj namerno odugovlači.      

 

 

 

Podsetimo, Slobodan Vukić preminuo je u januaru 2016. godine dve nedelje posle tuče sa obezbeđenjem noćnog kluba „Tilt". Milovan Tadić optužen je da mu je zadao udarac u stomak koji je izazvao oštećenje unutrašnjih ograna, a kasnije i smrt. Vukiću su na pregledu lekari otkrili da ima slobodnu tečnost u stomaku, te je odmah operisan, a lekari su napisali da je tokom operacije uočen hematom. 

Veštaci koji su obavili prvo veštačenje tvrdili su da je usled udarca u stomak kod Vukića došlo do zapaljenskog procesa kao odgovora na povredu što je dovelo do smrti. 

Savetnik odbrane Slobodan Savić bio je izričit da udarac nije uzrok smrti već je sugerisao da je Vukić neadekvatno lečen i da hematom, na osnovu kog su veštaci zaključili da je udarac doveo do smrti, nije ni postojao. Savić koji se u postupku pojavljuje kao savetnik odbrane radio je i obdukciju, što baca veliku senku na čitav slučaj. Sud je u međuvremenu naložio dopunski nalaz veštaka i posao je poveren niškom dr Radovanu Karadžiću.

Inače, Tadić je blizak grupi ubijenog kriminalca i vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi. Članovi ove grupe obezbeđivali su beogradske klubove i splavove i učestovali u više nasilnih događaja, a neki su se i  na ovom suđenju pojavili u svojstvu svedoka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading