UHVAĆEN U MASNOJ LAŽI! Georgijev se okomio na spomenik Stefanu Nemanji, PA BRUTALNO FALSIFIKOVAO REČI RUSKOG VAJARA!

Autor: Republika

Vesti

26.01.2021

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bezočne laži!

RepublikaFoto: youtube.com
Slobodan Georgijev

Monumentalni spomenik osnivaču srpske države Stefanu Njemanji, koji će sutra zvanično biti otvoren u Srbiju uz prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića i drugih državnih funkcionera i dalje je trn u oku opozicionih medija i novinara!

Monumentalno zdanje koje će u budućnosti krasiti centar Beograd toliko smeta pojedincima da su spremni i da falsifikuju izjave kreatora spomenika - ruskog vajara svetskog glasa Aleksandra Rukavišnjikova.

Upravo to je uradio Slobodan Georgijev, opozicioni novinar koji na svakom mestu i u svakoj prilici brutalno napada Srbiju i njenu vlast, pre svega srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

U nekoliko tvitova koje je napisao na temu spomenika Stefanu Nemanji, Georgijev je beskrupulozno falsifikovao reči ruskog vajara.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen

Naime, u zvaničnoj izjavi koju je dao za RTS, Rukavišnjikov je objasnio kako je došlo do toga da Stefan Nemanja u ruci nosi mač, a ne krst.

- Znate, i ja sam sebi postavio to pitanje kada mi je rukovodstvo iz Beograda u jednom trenutku reklo da u ruci Stefana Nemanje ipak treba da bude mač, a ne krst. Ja sam se iskreno iznenadio. Međutim, kada sam radio ostale segmente spomenika uzeo sam u obzir izmenu i dodao nove nijanse, uključujući izraz lica. Ja sam skulptor, gubim se u formalnostima. Kada su mi rekli da žele mač, ja sam rekao u redu, slušam - doslovce glasi izjava ruskog vajara zabeležena kamerom snimatelja RTS, a Georgijev je to pokušao na Tviteru da predstavi kao da je Rukavišnjikov maltene ušao u sukob sa predstavnicima vlasti u Beogradu.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen

Upravo zato, Georgijev je brže bolje potrčao da napiše:

Spomenik je TOLIKO dobar i važan da autor neće prisutvovati otvaranju "Iskreno sam se iznenadio, kada su mi rekli da žele mač, a ne krst i pravoslavlje. Ja sam rekao, u redu, slušam", kazao je Rukavišnjikov i naveo da neće prisustvovati svečanom otkrivanju spomenika - odvalio je Georgijev na Tviteru.

 

 

 

 

 

 

Međutim, stvarni razlozi zbog kojih ruski vajar neće biti na svečanom otvaranju je taj što je nedavno bio zaražen koronavirusom i što jasno stoji u njegovoj izjavi u pomenutom intervju.

Ali, kada je istina obavezivala Georgijeva i njemu slične?!

Šta o spomeniku kažu umi ljudi?

Akademik Ljubomir Maksimović

"Usudiću se da kažem da je Stefan Nemanja bio najznačajniji vladar u srpskoj srednjovekovnoj istoriji, ali da u potonjim vekovima njegova slika kao da malo bledi u svesti naroda". 

Sima Avramović, profesor Pravnog fakulteta

"Čitali smo po novinama razne kvalifikacije Nemanje kao zlikovca, zločinca i ne znam šta sve. To je čak i normalno, razumem potpuno različita mišljenja, ali za mene je najvažnije da počinjemo da gradimo jednu kulturu kontinuiteta o kojoj nismo mnogo vodili računa. To je novina koju će Srbija dobiti sa spomenikom".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zika

26.01.2021 18:05

Ma ona je obicna kurva,ne zanima me,na pitanje drugara o njegovom propalom pokusaju da osvoji devojku,a koja ga je odbila,cesto odgovaraju poneki momci. Mozda postoji velika slicnost sa ovima kojima nista nevalja,ni autoputevi,ni Beograd na vodi,ni nove bolnice,fontane,trgovi vakcine,nove fabrike,mnogo toga pa na kraju i ovaj spomenik.