VELEOBRT: Jutka ne ide u zatvor?

Autor: Republika

Vesti

18.01.2021

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milutin Jeličić Jutka, bivši predsednik opštine Brus koji je pred Osnovnim sudom u Kruševcu pravosnažno osuđen na tri meseca bezuslovne zatvorske kazne zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje, zatražio je odlaganje izvršenja kazne iz zdravstvenih razloga, saznaju „Novosti“.

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Brus
MIlutin Jeličić Jutka

Jutka je, da podsetimo, pravnosnažno osuđen u slučaju, gde je oštećena bila njegova bivša saradnica Marija Lukić i prema odluci Osnovnog suda u Brusu, koji je mesno nadležan za sprovođenje same kazne, na izdržavanje je trebalo da se javi 20. januara i to u Okružni zatvor u Kruševcu.

Nepravosnažna presuda doneta je 10. avgusta, a izlaganje po oglašenim žalbama 9. oktobra prošle godine. Presuda je oglašena pravosnažnom u novembru, a onda je postala i izvršna.

Punomoćnik oštećene Marije Lukić, advokat Borivoje Borović ranije je predočio za „Novosti“ da bi se Jutkin boravak iza rešetaka eventualno može odložiti usled zdravstvenog stanja, budući da je osuđeni i ranije bio sklon odlaganjima.

Tek sada se čeka odluka Osnovnog suda u Brusu, ali Jeličić može proslediti molbu i sudskoj instanci u Kruševcu, gde je svojevremeno i preseljeno suđenje iz Brusa po odluci Vrhovnog kasacionog suda.

Kruševačka policija podnela je Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu krivičnu prijavu protiv Jutke u kojoj je bilo obuhvaćeno sedam žena još marta 2018. godine. Tužilaštvo je pokrenulo postupak samo u slučaju Marije Lukić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marija Lukić

Suđenje pred Osnovnim sudom u Brusu pratile su brojne kontraverze, uključujući i izbacivanje ekipe “Novosti” iz sudnice. Na presudu po kojoj je Jutka osuđen za nedozvoljene polne radnje, a oslobođen za krivično delo polno uzmerivanje, odnosno slanje SMS poruka, žalbu su oglasile i Osnovno javno tužilaštvo, kao i odbrana: najpre jednom žalbom, a potom, u avgustu i dopunom žalbe. Kruševačko tužilaštvo tražilo je jedinstvenu zatvorsku kaznu od sedam meseci.

Oštećena Marija Lukić bila je decidna predu sudom u tvrdnji da je u to vreme pretpostavljenom Jeličiću davala do znanja kako ne želi da ima intimne odnose sa njim kako bi napredovala u karijeri.

- Trudila sam da se svaki put kada znam da će doći u stranačku kancelariju pozovem nekoga da bude sa nama, a on je na sve načine pokušavao da me ljubi, grli, stavljao mi je ruku na nogu, na butinu, zavlačio ruku ispod suknje, svaki put sam pokušavala da se odbranim, u prepisci sam mu jasno stavljala do znanja da ne želim da budem s njim - iznela je Marija Lukić na suđenju

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Srđan

18.01.2021 16:39

Malo je osudjen. Nije mu sudjeno za sve zločine.