POSLEDICA JEZIVE NESREĆE: Hiljade Nišlija traže smenu načelnika saobraćajne policije - Vulin danas ima sastanak sa njim

Autor:

Vesti

11.01.2021

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Srbije Aleksandar Vulin danas putuje u Niš gde će u Policijskoj upravi Niš imati sastanak u vezi sa zahtevom hiljada građana koji danima protestuju i između ostalog traže da se smeni načelnik saobraćajne policije u Nišu u vezi sa teškom saobraćajnom nesrećom koja se dogodila 4. januara u Bulevaru Medijana.

RepublikaFoto: printscreen/TVPink

Vulin je sinoć potvrdio da je angažman čelnika saobraćajne policije u Nišu pod znakom pitanja.

- Zakazan je sastanak u PU Niš i sa mnom će biti direktor policije. Razgovaraćemo šta je urađeno i da li je bilo propusta, kako se i šta desilo i šta da radimo. Građani imaju pravo da pozivaju na odgovornost, a ja sam tu da sagledam situaciju. Statistika je dobra stvar i ona kaže da je 500 ljudi stradalo u protekloj godini, što je bolje nego prethodnih godina, ali oko 300 stradalih bi po nekim proračunima trebalo da bude godišnje prema broju stanovnika u Srbiji - rekao je ministar Vulin u emisiji Hit tvit gde je odgovorio i na prozivke da je 5. jauara u Niš stigao da bi pomogao Nemanji S. koji je desetak sati ranije, službenim audijem svoje majke usmrtio dvanaestogodišnjeg Andreja P. i Dejana Ilića(48). 

- Treba li meni opravdanje za dolazak u Policijsku upravu Niš. To je smešno, a mene je u svom tvitu u taj kontekst dovela nesretnica Marinika Tepić. Bahati vozač je istog sekunda uhapšen i šta je trebalo više - pitao se Vulin ističući da je policija reagovala profesionalno.

- Policija je apsolutno dobro uradila svoj posao - zaključio je on. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Đorđe

11.01.2021 12:41

Policija nije delovala preventivno. Mladiće je nedelju dana divljao niškim ulicama. Ali svi policajci ga poznaju jer je on sin policajca. Učinili su mu "medvedju uslugu" da mu omoguće da ubije ljude na trotoaru.