GENERAL-MAJOR JOVAN MILANOVIĆ OTKRIVA: Račak je montiran po scenariju za Markale!

Autor:

Vesti

11.01.2021

05:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpskim bezbednosnim strukturama je bilo dobro poznato ko je Vilijam Voker, koji je u oktobru 1998. postavljen za šefa kosovske verifikacione misije OEBS, izjavio je general-major u penziji Jovan Milanović.

RepublikaFoto: youtube.com/albinfoch
Vilijam Voker

Milanović, tada pukovnik, bio je od januara 1995. do decembra 1998. ministar-savetnik za politička pitanja u misiji tadašnje SRJ pri Evropskoj uniji u Briselu. On je, kako je rekao u intervjuu za Kosovo onlajn, nekoliko meseci ranije dostavio Beogradu informaciju da postoje planovi da na Kosovu bude insceniran incident po ugledu na slučaj "Markale" u Sarajevu, koji bi bio povod za NATO agresiju na SR Jugoslaviju.

- Voker je upravo bio poslat sa zadatkom da to sprovede u delo, što je i učinio u Račku - kaže Milanović.

Prema njegovim rečima, Voker je neko ko je odgovoran za rušenje sistema i zločine u Latinskoj Americi, obaveštajac, čovek kome je to bila profesija, znači, zločinac, ništa drugo.

RepublikaFoto: youtube.com/ Goli Zivot TV HAPPY
Jovan Milanović

- Račak jeste bio iznenađenje u smislu podmetanja, međutim, mi smo znali, evo ovde piše 7. 8. 1998. godine Markale-Račak - naveo je Milanović.

7. AVGUSTA 1998. MILANOVIĆ JAVIO IZ BRISELA U BEOGRAD ŠTA SE SPREMA

 

On je naveo da je to datum kada je dostavio u Beograd tu informaciju iz NATO, da će scenario za aktiviranje agresije biti po modelu "Markala" u Sarajevu.

- Eksperiment izveden na američkom poligonu, govorim o Markalama, korišćenjem maketa, ambijent na pijaci kao u Sarajevu, sticajem okolnosti tu pijacu znam jer sam više od tri godine živeo u Sarajevu i snabdevao se s te pijace Markale - istakao je Milanović.

Sve je dobro izrežirano

Milanović kaže da je Voker bio izvođač dobro režiranog scenarija:

- To je famozni Voker obavio na način kako je obavio, presvlačenjem boraca u civilna odela i dovlačenjem na tu poziciju. Napravljena je inscenacija međunarodnog nivoa i uz sve medijske spektakle da bi se to iskoristilo kao povod.

Prema njegovim rečima, mesto na kome je izvedena priprema za Markale je Aleksandrija, blizu Vašingtona, a pripreme su izvele SAD.

15. JANUARA DOGODIO SE NAVODNI MASAKR CIVILA U RAČKU

- Učestvovali su muslimani, uz asistenciju muslimanskog vrha u BiH. CIA je bila nosilac psihološko-medijske operacije. Doneta je odluka da se pripremi slična operacija za KiM. Povod za agresiju da bude kao što je bio za RS, navodno, izazivanje humanitarne katastrofe - istakao je Milanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading