TRADICIJA KOJA SE NE PREKIDA: Srbi na KIM se okupili i pošli u seču badnjaka!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

06.01.2021

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lepo!

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto Ilustracija

Uprkos situaciji sa korona virusom i kiši koja od utorka uveče pada, žitelji sa severa Kosova i Metohije i jutros su, pre svitanja, ispunili šume, kako bi u svoje domove doneli badnjake.

Tradicija koja traje vekovima nije prekidana ni ove godine, pa su tako, mladi i stari zajedno, uz sekiru, pšenicu, pogaču, posnu hranu i piće, ali i uz poštovanje epidemioloških mera, sečenjem cerovog drveta započeli proslavu najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, piše Kosovo onlajn.


Iako okupljeni u manjem broju nego ranijih godina, dobro raspoloženje uz pesmu i po koju petardu, nije izostalo, a zajednička želja svih je da se ovaj i ostali praznici, u miru i slozi, još dugo godina proslavljaju na ovim prostorima.

U šumi nadomak Zvečana, sa svojim prijateljima pre zore našao se i Žikica koji, kako kaže, nastavlja tradiciju svojih predaka i svake godine dolazi da sece badnjak.

-Srećno Badnje jutro braćo Srbi i ne dozvolite da nas ova situacija sa korona virusom odvikne od naših običaja i tradicije. Verujem da ćemo još mnogo godina proslavljati ovaj praznik na našem Kosovu i Metohiji-, poručio je on.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading