VUČIĆ MORA PONOVO DA SE KANDIDUJE! Potpredsednik SNS traži od lidera da nastavi borbu! A OVO JE REKAO O PODELAMA U STRANCI!

Autor:

Vesti

06.01.2021

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš predsednik je jedinstven primer političke savesti i poštenja, uvek brutalno realan, zato je uspevao da nas izvadi iz najtežih situacija.

RepublikaFoto: Tanjug/A. VUKELIĆ
Aleksandar Vučić

Godina iza nas bila je turbulentna za Miloša Vučevića. U svakom mogućem pogledu. Dok se u doba korone vodila bitka za svaki život i nabavku respiratora, lekova, vakcina, maski i svega drugog, gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS i sam je pregrmeo ovaj virus.

U božićnom intervjuu za Srpski telegraf Vučević sumira rezultate, najavljuje nove projekte, otkriva kako će se država boriti i izboriti s mafijom i ističe da sa velikim zanimanjem iščekuje odgovore na pitanja vezana za prisluškivanje i praćenje predsednika Vučića.

Mafija ne može da postoji bez podrške državnog sistema. Očekujem da će uskoro to klupko da se raspetlja

Bliže se izbori. Predsednički, beogradski, verovatno i republički? Hoće li SNS tražiti od predsednika Vučića da se ponovo kandiduje? Kakve rezultate, generalno, očekujete?

- Ja ću prvi to tražiti od našeg predsednika, a očekujem i podršku kolega. Nema tu šta posebno da se objašnjava. Aleksandar Vučić je jedinstven primer političke savesti i poštenja, uvek brutalno realan, i zato je uspevao da nas izvadi iz najtežih mogućih situacija. Ponosan sam što sam više od decenije deo njegovog tima, što mogu da radim s njim i da učim od njega. Za nas nema ni mnogo lakih ni manje važnih izbora. Borićemo se najbolje što možemo. Očekujem pobedu SNS.

Japanci ulažu dve milijarde dolara

Za Novi Sad, ali i Srbiju, 2020. bila je godina investicija. Koja je vama lično najdraža i šta nam možete najaviti za 2021?

- Da ste me pitali koja investicija mi je najslađa, to je, logično, fabrika čokolade. Sve investicije su jednako važne jer se otvaraju nova radna mesta, menja poslovna klima u gradu, pokreće da se još brže razvija. Posle 40 godina otvorili smo prve fabrike. Tu su multinacionalne kompanije "Lir", "Aptiv", "Kontinental", "Beri kalebo"... Ali tek nas čeka pravi bum dolaskom japanske kompanije "Nidek", čije ulaganje njihovi mediji procenjuju na oko dve milijarde dolara. To će biti prava industrijska revolucija pošto oni rade delove za električne automobile i sarađuju sa vodećim svetskim kompanijama u auto-industriji. I tu nije kraj. Očekujemo još jednu investicija nemačkog "Kontinentala".

Najavljena je žestoka i beskompromisna borba protiv mafije. Kada i kakve rezultata očekujete?

- Mafija ne može da postoji bez podrške državnog sistema, to je svima jasno. Očekujem da će uskoro to klupko da se raspetlja. Neophodna je beskompromisna borba na svim nivoima jer kako drugačije kada su u prethodnom periodu određene mafijaške grupe pokušale da se nametnu kao snaga jača od države. Siguran sam u to da država Srbija ima dovoljno i znanja i snage i da će pobediti za budućnost naše dece.

Predsednik Vučić izneo je saznanja o tome da su ga prisluškivali. Znate li nešto o tome? Da li vi strepite da ste kao visoki funkcioner SNS takođe na meti prisluškivanja?

- Prisluškivanje predsednika jedne zemlje je teško krivično delo i predstavlja rušenje ustavnog poretka. Očekujem da će se uskoro znati rezultati temeljne istrage i epilog svega toga, posebno nakon iznošenja novih detalja u slučaju "Jovanjica". Očekujem odgovore na pitanje da li je bilo prisluškivanja, ali i praćenja, ko je to radio i po čijem nalogu? Da li je tačno da je i policija učestvovala u tome? Činjenica je da ima mnogo onih koji ne žele dobro Srbiji i da znaju da će najlakše ostvariti svoje ciljeve ako naškode predsedniku Vučiću, kao nauticajnijem političaru. Ja sam o svemu ovome govorio ranije i upozoravao i na jednoj sednici Glavnog odbora stranke. Ne strepim ni zbog čega. Borimo se za pristojnu Srbiju.

Sve što priča Bora Solunac je čista laž

Kako će teći projekat nazvan Novi Sad na vodi? Pojedine opozicione partije najavljuju proteste. Zašto?

- Zato što sami nisu uspeli da Novi Sad spuste na reku jer su se zapetljali u svojim kombinacijama. I sada neuspešni samozvani reformator Novog Sada, bivši gradonačelnik, čiji mandat su obeležili brojni skandali, pa i to da je u Skupštini Srbije glasao iz Soluna, marksista Bora Novaković najavljuje neke proteste. Sve o čemu on priča je laž! Istina je da se radi regulacioni plan generalne regulacije priobalja na levoj obali Dunava, koji obuhvata jedan od najlepših delova grada, do sada potpuno urbanistički zapušten. Na celom projektu su angažovani naši najbolji stručnjaci, među kojima i Institut "Jaroslav Černi". Dakle, niti će ko tu neplanski da gradi niti će neko nekoga da potapa ili uništava prirodu. Bora Solunac širi takve laži jer polazi od sebe i onoga šta su žuti radili.

Opozicija najavljuje insistiranje na dijalogu uz posredovanje EU, insistiranje na ispunjenju njenih zahteva, a neki najavljuju i proteste ukoliko njihova očekivanja ne budu ispunjena. Kako vi to vidite i šta očekujete?

- Ja se veoma dobro sećam kako je nama bilo dok smo bili u opoziciji, šta nam je sve zabranjivano i kakve medijske blokade smo imali. Danas je situacija neuporedivo bolja. Ova vlast čini sve da se i dodatno unaprede izborni uslovi. I to se mora priznati. A to što bi neko na vlast po svaku cenu, a ne može da preskoči ni izborni prag od tri odsto, druga je priča.

Mnogima smeta što nama ne upravljaju tajkuni i ambasade stranih država

Kakva je situacija unutar SNS. Provlače se tu i tamo priče o strujama unutar stranke, neslaganjima i slično. Ima li u tome istine?

- Uvek će biti takvih priča jer mnogima smeta to što nismo elitistička stranka, već stranka naroda, što nama ne upravljaju tajkuni i ambasade stranih država.

Naravno da će Egzita biti

U protekloj godini bilo je dosta reči o funkcionisanju kulturnih i sportskih institucija i klubova u Novom Sadu. Šta je novo na tom planu?

- Ako me pitate za Egzit, naravno da će ga biti. I, naravno, da će nam, kada se ceo svet otključa, pomoći da vratimo i turiste i publiku u Novi Sad. Isto važi i za druge manifestacije. Programi Evropska prestonica kulture takođe žive, očekujemo za srpsku Novu godinu premijerno otvaranje nove koncertne dvorane s njenim umetničkim direktorom maestrom Stefanom Milenkovićem na čelu. Što se naših klubova tiče, oni imaju i tradiciju i šampionske pehare i siguran sam u to da su jači i od epidemija i od nekog politikanstva. Pobediće sport.

Šta su, prema vašem mišljenju, najveći izazovi Srbije u 2021?

- Očuvanje zdravlja naših građana i nastavak borbe na unapređenju našeg zdravstvenog sistema, ali i još boljeg standarda građana. Naravno, i da konačno pobedimo koronu. To su i izazovi i prioriteti, posebno u periodu koji nas očekuje kada prođe pandemija koronavirusa. Napredak je nemoguć bez očuvanja mira i stabilnosti regiona, međutim, to neće biti jednostavno ako imamo u vidu izmenjene međunarodne okolnosti. Srbija je pokazala koliko je jaka, da je ekonomski lider, a otvaranjem brojnih fabrika i u godini najveće krize, kao i gasovoda "Balkanski tok", potvrdili smo da nismo zaustavili život, naprotiv. Biće ovo godina velikog rada. Uzdamo se u našu snagu i pamet.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Dejo

06.01.2021 10:19

Naš predsednik Aleksandar Vučić je najodgovorniji predsednik ponosan sam na njega i na sve što je uradio u našoj zemlji. Imamo najodgovornijeg predsednika koji je uvek tu za sve nas podržavam ga u ovoj borbi i neka samo tako nastavi ima moju punu podršku.

333

06.01.2021 10:32

I treba da se kandiduje

Bole

06.01.2021 11:09

Vučić mora ponovo da se kandiduje jer je to jedini garant da Srbija neće da se vrati u period pre 2012.

Olja

06.01.2021 12:02

Rezultati i dela govore sve! Svaki građanin želi da se nastavi napredak zemlje.