(FOTO, VIDEO) PATROLA "REPUBLIKE" U PRESTONICI: Pogledajte kako je u Beogradu proteklo POSLEDNJE veče 2020. godine!

Autor: Republika

Vesti

31.12.2020

20:05 >> 22:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispitali smo kolika je praznična euforija na ulicama prestonice.

RepublikaFoto: Srpski telegraf/ Vladimir Lukić
Kuća u Gostivarskoj

Šetajući ulicama Beograda, utvrdili smo da će se građani mahom zabavljati u kućnoj režiji jer je ograničen rad ugostiteljskih objekata i nema celonoćnih provoda po klubovima i kafanama.

- 23:10 - "Užasna nova godina, pust grad i rigorozne mere"

Na Trgu republike zatekli smo građane nezadovoljne odvijanjem novogodišnje noći i generalno razočarane 2020. godinom.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Prvi put sa porodicom za doček nakon nekoliko godina u Italiji

- Već godinama radim u Italiji i ovo je prva godina da sam sa svojom porodicom. Međutim prihodi su sve manji i moram uskoro da se vratim na svoj posao. Nadam se da će ova godina biti uspešnija od prethodne - kaže optimistični sagovornik.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Nezadovoljan prizorom u centru prestonice

- Ova Nova godina je užas, nikad se gore nismo proveli, mere su rigorozne. Nadam se da će repriza sutra biti bolja jer je uvek tako. Došli smo na Trg jer smo mislili da će bar biti trubača i kuvanog vina ali ove godine ni toga nema ceo grad je pust - tmurno navodi drugi, vidno utučeni prolaznik.

- 20:45 - Pustoš na Dorćolu i priča o najlepše ukrašenoj kući u Beogradu

Spuštanje u ulice Dorćola vratilo je pustoš na ulice. Kafići su se zatvorili, nije bilo gužve na ulicama niti u saobraćaju.

Lepa slika nas je dočekala u Gostivarskoj ulici. Tradicionalno najlepše okićena kuća u Beogradu izgleda kao iz bajke. Vlasnica ovog doma je otkrila tajnu:

- On radi ovo sa velikom ljubavlju i nas roditelje puno raduje što sledi svoje snove, ali on ovo radi da bi drugim ljudima pričinio zadovoljstvo. Ljudi su navikli na ovu lepu scenu i dolaze stalno, ove godine su nas pitali što nije okićeno, međutim Vuk je imao koronu i morao je da se oporavi, tako da su radovi malo kasnili. Okitili smo pre dva dana. Vuk inače svaki detalj na kući sam osmisli, a ukrase na krovovima radi sam i svake godine osmišlja nešto novo.

- 19:30 - Lepršava atmosfera u Knez Mihajlovoj

Za razliku od puste Beton hale, u centru grada je vrlo užurbano. Na svakom koraku pešaci mogu da uživaju uz trubačke orkestre koji doprinose prazničnoj amtosferi. Neki su rado zaigrali nasred ulice. 

- 18:30 - Beton hala "kao lagani ručak"

Prolaznici na šetalištu kod Beton hale, lokaciji sa elitnim klubovima i restoranima, su odgovorili na našu anketu vezanu za provod u novogodišnjoj noći. Neki su uspeli da izađu na dnevne žurke nastavivši druženje i veselje po domaćinstvima:

- Nismo slavili ovu Novu u kafiću jer se zatvaraju u 6, ali planiramo da idemo kod drugara kasnije nas par samo da ispoštujemo mere.

- Ova Nova je ista kao i svaki dan, a mi se svaki dan provodimo. Idemo kasnije na "after party".

- Top smo se provele u kafiću, sada idemo na after nas 10, nadam se da ćete se i vi lepo provesti za Novu Godinu.

- Super smo se provele, idemo kod drugarice na after da još malo pijemo.

Jedan od konobara u lokalima u Beton hali nam je dao svoje viđenje cele situacije:

- Veče i ceo dan je proteklo jako mirno kao neki lagani ručak. Nema, ovo je kraj, svi se razilaze. Posle 13 godina prvi put slavim sa porodicom. Bakšiš ne može da se poredi kao prošlih godina. Ceo posao je u padu za 50 posto. Danas smo imali samo dva naleta po 30 gostiju čisto da popunimo distancu, ali generalno jedan sasvim lagani ručak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading