Sedica KRIZNOG ŠTABA u toku: Danas pada odluka o radnom vremenu ugostitelja

Autor: blic.rs, republika.rs

Vesti

18.12.2020

06:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krizni štab Vlade Srbije zaseda ovog jutra tačno u 8, a na stolu je navodno ublažavanje aktuelnih mera.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

- Sednice nisu nimalo prijatne. Neko čuva privedu, neko zdravstveno. Medicnski aspekt je sasvim durgačiji od politčkog i ja ne vidim da je uopšte moguće drugačije. To je prirodna pozicija. Iz toga izlazi: Videćemo - rekao je dr Predrag Kon komentarišući dan ranije jutrošnju sednicu.

Kon je dodao i da je struka uvek restriktivnija jer ne razmišlja o ekonomiji nego o zdravlju i životima.

Ističe da, kao građanin i stručnjak, tvrdi da nije vreme za okupljanje, a da će svoju slavu, Svetog Nikolu, provesti u najužem krugu porodice jer je hrišćanski brinuti za svoje i tuđe zdravlje.

- Moramo da shvatimo da nekada postoje problemi koji zahtevaju kolektivno i individualno odricanje da bi se problem ublažio. Da je umesto pandemije taj problem požar, videli bismo više solidarnosti, ali zašto smo manje solidarni kada je u pitanju pandemija, to je pitanje za analizu - kaže dr Janković gostujući na TV Pink.

Sa druge strane, u ekonomskom delu Kriznog štaba, sve se više može čuti da bi državnoj kasi ipak odgovaralo popuštanje mera vezanih prvenstveno za manje preduzetnike. Najavu mogućeg ublažavanja mera najavila je ove nedelje i premijerka Ana Brnabić koja je navela da je, primera radi, u frizerskim salonima mogućnost zaražavanja veoma mala, ali konačnu odluku će ipak doneti Krizni štab.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading