Beogradu slomiti kičmu i ukinuti Republiku Srpsku! Na brutalne pretnje Sonje Biserko stigao ekspresan odgovor: SRBIJA NEĆE BITI NA KOLENIMA!

Autor:

Vesti

14.12.2020

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uticajni hrvatski portal Jutarnji.hr preneo je kasno sinoć tekst još uticajnijeg nemačkog portala Dojče vele kojim se šalje jasna poruka da Srbija ne sme ostati uspravna i da je jedino rešenje za prostor Zapadnog Balkana da se Srbiji polomi kičma i ukine Republika Srpska!

RepublikaFoto: Tanjug/AP/Srpski telegraf
Uvek protiv Srba: Sonja Biserko napala rukovodstvo Srbije

Tekst u kome se ističe da je jaka Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem ključni problem za uspostavljanje mira na Balkanu potpisala je osnivačica i predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava Sonja Biserko. Biserko tvrdi da je cilj Beograda "zaokruživanje osovine Beograd-Banjaluka-Podgorica-Kosovska Mitrovica" i da takav plan mora biti osujećen.

- Takva politika Srbije ima snažan uticaj na odnose u regionu, jer deluje kao destabilizujući faktor koji preko srpskih zajednica u svim susednim zemljama sprečava integraciju i konsolidaciju tih zemalja. Beograd polazi od toga da je uspostavio dobre "diplomatske odnose sa svim centrima moći u svetu" i da je time dobio na geostrateškom značaju. Tokom poslednje četiri godine Beograd je uspeo da dođe do Trampove administracije, što ga je ohrabrilo da pojača svoje smetajuće prisustvo, kako u Bosni, tako i u Crnoj Gori i na Kosovu, čak do tačke koja je otvarala mogućnost "rekompozicije" Balkana - kaže Biserko.

U tekstu prepunom neosnovanih optužbi na račun Srbije i posebno predsednika Vučića, Biserko sugeriše da međunarodna zajednica mora da "ukloni maligni uticaj srpskih pretenzija" u BiH, što nedvosmisleno znači ukidanje Republike Srpske i konačno stvaranje unitarne Bosne i Hercegovine.

 

 

 

- Da bi Bosna postala funkcionalna država nužno je pre svega staviti tačku na promenu granica i sprečiti uticaj, kako Srbije. Posebno je opasan dva veka dugi imperijalizam Srbije. Reafirmacijom postojećih granica uz čvrsto jemstvo međunarodne zajednice moguće je ukloniti maligni uticaj svih pretenzija, posebno onih srpskih, i tek je tada moguće očekivati da se tri naroda u Bosni okrenu vlastitoj agendi. To podrazumijeva i uspostavljanje državnog identiteta, jer bez toga se ostavlja prostor dezintegracijskim trendovima - ističe Sonja Biserko.

Dakle, prema rečima Sonje Biserko, tačnije onih u čije ime ona "slučajno" istupa, baš u ovom trenutku, cilj je slomiti tek uspravljenu Srbiju i onemogućiti zaštitu minimuma srpskih nacionalnih interesa.

- Zgranut sam tekstom koji je objavio hrvatski Jutarnji list. Radi se o, pretpostavljam, do sada najozbiljnijem strareškom dokumentu koji je napisan i upren prema Srbiji i srpskom narodu. I  za koji izražavam ozbiljnu sumnju da ga je napisala Sonja Biserko. Nisam siguran da je do te mere sposobna da tako nešto napiše. Izrazio bih sumnju da su tekst napisali ozbiljniji centri moći, tim pre jer je istovetan tekst, izjavu obelodanio i Saša Janković. A gotovo istovetan tekst se našao i na portalu Dojče velea, medija nemačke vlade  - ocenjuje član Predsedništva SNS Vladimir Đukanović.

RepublikaFoto: printscreen/N1
Vladimir Đukanović

Analizira kako se u tekstu optužuje Vučić za neverovatne stvari:

- Prva stvar za koju optužuju Vučića i aktulenu vlast u Beogradu je da se pravi osovina Beograd-Podgorica-Banjaluka-Kosovska Mitrovica. Druga optužba je da se Vučić neće odreći RS i treća tačka je da je Vučić nosilac imperijalne politike Srbije i da je Srbija destabilizući faktor. Elem, sve kada se sabere, sve vodi ka tome da se uradi revizija Dejtonskog sporazuma na štetu našeg naroda. E, sad ja mogu da razumem da Vučića napada Dojče vele, Nemačka ima svoje interese, ali da se u Srbiji neko raduje tome i da napada sopstvenu zemlju zato što, zamislite te strahote, želimo da imamo dobre odnose sa srpskim narodom u regionu, koji smatra Srbiju svojim maticom, to je neshvatljivo.

Iz tog teksta koji je, prema oceni Đukanovića, najozbiljniji strateški dokument objavljen u nekom mediju, jasno je kakvi će se sve napadi na Srbiju odvijati.

 

 

 

- Nemojte imati iluziju da će se smanjivati. Naprotiv, oni će se usložnjavati i biće još jači. Prosto je neverovatno koliko se planira angažovanje pojedinaca iz Srbije da pomognu takvim napadima koji će dolaziti prema našoj zemlji. Moja poruka svima njima je da Srbija neće biti na kolenima. Srbija očito smeta i zato ovi napadi na nju. Zato što nije na kolenima, zato što se ne odriče svog naroda, želi da bude uspravna zemlja i da bude ekonomski jaka. Očito samo slaba Srbija odgovara određenim međunarodnim strukturama i političkim akterima ovde u Srbiji - navodi Đukanović.

Jasna poruka njima je, ističe on, da Srbija neće biti na kolenima:

- U tim napadima vi možda ćete uspeti, ali možda i nećete. U svakom slučaju, Srbija je zemlja koja će nastaviti svoj ekonomski progres i sada je već više nego očigledno da je Vučić smetnja upravo zato jer ne želi Srbiju na kolenima. To su ključni razlozi što će se nastaviti zastrašujući napadi prema njemu, a svakako i prema Srbiji. I više je nego očigledno da je ovde podobna samo ona vlast koja bi Srbiju bacila na kolena i ne bi težila da Srbija bude ekonomski jaka i stabilna zemlja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
DanaV

14.12.2020 10:11

Svi se plase jake Srbije. A Srbija postaje jaka jer ima jakog vodju koji vodi ovu drzavu u pravom smeru !

mikan

14.12.2020 10:13

Jedinstvo srpskog naroda daje nam snagu da lakše prebrodimo nedaće koje su se na nas obrušile.

Marija

14.12.2020 10:13

Strašno je koliko zlobe postoji u ovim ljudima koji mogu ovako nešto da kažu. Ovo je jezivo čime se sve ljudi služe. Što više pljujete po Srbiji i njenom narodu, ona je sve jača i sigurnija u ispunjavanju svojih ciljeva.

Princip

14.12.2020 10:14

Svim neprijateljima Srbije, kojima odgovara samo slaba i ponizna Srbija, danas je glavna meta upravo predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Teško im je da prihvate da Srbija više nije na kolenima i da više neće biti džak za udaranje, kao što je to bila Tadićeva Srbija.