Vulin: Iako nije prisutna, policija štiti Srbe na Kosovu i Metohiji

Autor:

Vesti

12.12.2020

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas u Kuršumliji, nakon obilaska Koordinacione uprave za Kosovo i Metohiju, da Srbi iz južne srpske pokrajine treba da znaju da policija, iako nije prisutna na KiM, vodi računa o njihovoj bezbednosti.

RepublikaFoto: youtube.com/KissFM Media
Foto: Ilustracija

Koordinaciona uprava za KiM MUP-a Srbije, prema njegovim rečima, radi veoma važan i odgovoran posao i pored toga što je 1999. godine Rezolucijom 1244 sa prostora KIM uklonjeno aktivno prisustvo naše policije.

- Sva lična dokumenta, registarske tablice, sve što je potrebno za svakodnevni život svih Srba koji žive na prostoru KIM ovde se sabira i činimo sve da se u područnim upravama gde su izmeštene naše uprave sa KIM, obezbedi da ljudi mogu da obave poslove iz nadležnosti MUP-a - objasnio je Vulin, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

Ministar je dodao da Koordinaciona uprava vodi računa i o bezbednosti svih Srba na prostoru KiM, prati šta se dešava i vodi računa da se ne desi ništa loše.

- Mi nismo na prostoru Kosova i Metohije, ali to nas ne sprečava da dobro poznajemo situaciju, da o njoj obaveštavamo i nosioce međunarodne zajednice, koji su odgovorni za bezbednost Srba na prostoru KiM, koji treba da znaju da njihova policija uvek brine o njima - zaključio je ministar unutrašnjih poslova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading