Slomiti Srbiju i Vučića

Autor:

Vesti

08.12.2020

20:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Odboru za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD imali smo priliku da danas 08.12.2020. čujemo povratak na velika vrata politiku ucene i pretnji od strane poznatih albanskih lobista Daniela Servera, bivše državne sekretarke Medlin Olbrajt i Januša Bugajskog. Neko bi rekao ništa novo, ali ako se uzme period od 4 godine za vreme predsednika Donalda Trampa, nova administracija se sprema da vrati silu pozivajući se na demokratiju.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić

Bilo je veoma zanimljivo čuti saslušanje u kome su se iznosili stavovi šta buduća administracija, koju će predvoditi Džo Bajden treba da radi i koje stavove treba da zauzme. Izlaganje je bilo zasnovano na tome šta Srbija sve treba da uradi, a ne i drugi i šta čeka predsednika Aleksandra Vučića ako odbije da sprovede zamišljeno. 

Sve je ličilo na predlog kako da se konačno jednom i za svagda reši srpsko pitanje na Balkanu, a da Srbi ne smeju ni reč da prozbore, a kamoli da se pobune, već samo da se prepuste uništavanju.

Prema ovoj grupi, Republika Srpska treba da prestane da postoji, jer predstavlja remetilački faktor, kao i kočnica prosperitetu Bosne i Hercegovine. Da se stane na put secesiji i sankcionišu oni koji je zagovaraju. Da SAD i Evropljani premeste svoje trupe u grad Brčko i na taj način spreče otcepljenje Republike Srpske. Da se izvrši reforma BiH u smislu slabljenja entiteta. Sve pod izgovorom da ovakva BiH ne može da postane članica EU, jer se zasniva na etničkim podelama. Ovo pre liči na scenario izazivanja nove krize i okrivljavanja Srba za istu. Najava nekog novog sukoba, pod izgovorom napretka. 

 

 

 

Ova čudna grupa dalje ide ka bezuslovnom priznavanju Kosova i Metohije kao nezavisne države i razmeni ambasadora. Srbija ne treba ništa da dobije, Kosovo sa druge strane šta god poželi. Gde navode da je glavni američki cilj dijaloga, mada su ovde uspostavljeni samo uslovi i ucene, da se i druge članice Evropske unije koje nisu priznale Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu nateraju, a da sve to treba da odradi nemačka kancelarka Angela Merkel. Izneli su da će Amerika predložiti članstvo Kosova i Metohije u Ujedinjenim nacijama, a da Rusija i Kina treba da se slože sa tim. Govore o dijalogu, a sve vreme iznose ucene.

Iz svega ukratko navedenog da se zaključiti, nadvijaju se tamni oblaci nad Srbijom i Srbima. Težak period je pred predsednikom Aleksandrom Vučićem, jer su u svom izlaganju izneli i plan promene vlasti u slučaju da se ne posluša šta su rekli. Stavivši do znanja da će se naći ko će sve to uraditi. 

Uporno se u Srbiji pravi atmosfera linča i velike netrpeljivosti, gde sve što vlast uradi se smatra pogrešnim, površno se sagledava svaki potez, sa svesnom namerom da se ide na to da se sve kritikuje samo radi kritike. Ništa nije dobro, ništa ne valja.

 

 

 

Podeljena Srbija će biti lak plen ka ostvarenju ovakvog plana. Ta podela pokušava da se prenese i na Srpsku pravoslavnu Crkvu koja predstavlja stožer objedinjenosti Srba u Srbiji, ali i van nje. Smrću patrijarha pojavljuju se licitatori koji traže da patrijarh bude prozapadno orijentisan. Očigledno se imalo u vidu ovo što je danas saopšteno. Neko ko će pod izgovorom prosperiteta priznati bezuslovno nezavisnost Kosova i Metohije. Pri tom ne treba zaboraviti da se već osam godina govori o izdaji Kosova i Metohije od strane predsednika Aleksandra Vučića. Upravo je ova grupa demantovala da se to ikada desilo i zapretila da će biti srušen, jer svojim političkim i diplomatskim umećem već osam godina odoleva pritiscima.

Dolazak nove američke administracije, ako je suditi po ovim vesnicima, najavljuje vraćanje tradicionalne politike batine prema Srbima i Srbiji.

Autor teksta je Predrag Đokić, verski i politički analitičar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Dejo

08.12.2020 21:23

Vučića niko nikad neće slomiti pre svega on je jedini političar i predsednik koji odgovorno vodi politiku i ekonomiju ove zemlje. Svima smeta veliki uspeh Srbije pa zato napadaju ali dzaba im sve to Vučić će uvek imati moj glas on je čovek pravi i pravi patriota ove zemlje.

Sanja

08.12.2020 21:31

Sila nece proci nekaznjeno, niko nije silom uspeo Srbiju poniziti .

Zeljko85

08.12.2020 21:40

Iza Vučića stoji srpski narod, mnogo glasača koji podržavaju njegovu politiku, s podržava ga i EU zbog ekonomije, tako sa pojedini iz SAD mogu samo da sanjaju o njegovom slomu.

Sandra

08.12.2020 21:49

Srbija je jaka i stabilna zemlja i ima predsednika koji će istu da štiti. Sila kod nas neće proći.