VANREDNO I ALARMANTNO U BAJINOJ BAŠTI: Ljudi se provode po slavama dok se lekari hvataju za glavu!

Autor: Tanjug,Republika

Vesti

01.12.2020

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle Prijepolja i Užica, Bajina Bašta je treća opština Zlatiborskog okruga u kojoj je zbog nestabilnih epidemioloških prilika proglašena vanredna situacija.

RepublikaFoto: pixabay.com

Usled povećanog broja pregleda i svakodnevnog porasta broja pozitivnih na korona virus stacionar u bajinobaštanskom Domu zdravlje juče je pretvoren u privremenu kovid bolnicu u koju je već počelo smeštanje pacijenata.

U ambulantu gde će se se vršiti PCR testiranje pretvorena je služba ginekologije koja je premeštena u prostorije fizikalne medicine.

Po rečima dr Dušice Jovanović, direktorke Doma zdravlja, broj pozitivnih na korona virus dnevno se kreće oko 35, što je između 50 i 70 odsto u odnosu na broj testiranih. U pitanju je, kako je rekla, najveći broj potvrđenih slučajeva od početka epidemije.

Od prošlog ponedeljka do juče kroz kovid ambulantu prošlo je 728 Bajinobaštana od kojih je 416 obavilo prvi pregled. Juče je testirano oko 100 osoba.

Slučajevi sa teškom brohno pneumonijom se šalju na lečenje u Opštu bolnicu Užice, oni sa srednje teškom kliničkom slikom se zbrinjavaju u Stacionaru, dok se lakši pacijenti leče u kućnim uslovima.

 
- Građani se okupljaju kako na slavama tako i na nekim drugim mestima iz nekih drugih razloga, nepoštujući fizičku distancu. U kojoj meri ćemo mi kao zdravstveni radnici to izdržati vreme će pokazati - rekla je dr Jovanović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading