U INAT SVIMA, I UPRKOS KORONI: Kada su već organizovali Euro na silu, SRBIJA ČEKA TESTOVE I KREĆE NA ZLATO!

Autor:

Sport

01.12.2020

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometašice Srbije spremne su da se otisnu na još jedno takmičenje "starog kontinenta".

RepublikaFoto: Starsport
Rukometašice Srbije

Nacionalne selekcije će se od danas okupljati na kontinentalnom turniru u Danskoj, koji počinje u petak. 

Pričao je selektor Srbije Ljubomir Obradović prethodnih dana da će predstojeće Evropsko prvenstvo biti organizovano u uslovima kakvi zaista ne omogućavaju ekipama da budu spremne u jeku pandemije.

RepublikaFoto: Starsport
Selektor Obradović nada se da će sve njegove devojke biti negativne na Kovid

Srpska rukometašica Andrea Lekić poručila je da se nada da će sve reprezentativke dobiti negativne testove na korona virus i da će Srbija u Dansku otputovati u najjačem u punom sastavu.

- Privodimo polako pripreme kraju. Prošlo je onako kako smo očekivali, bilo je dosta naporno ali i kvalitetno. Ostaje još taj test... Nadam se da će rezultati negativni i da ćemo otiću u punom sastavu - rekla je Lekićeva, a preneo Rukometni savez Srbije.

RepublikaFoto: twitter.com/Black Betty
Andrea Lekić smatra da Srbija ima odlične šanse na EP

Ženska rukometna reprezentacija Srbije trebala je u utorak da odputuje u Dansku, ali je zbog nepotpunih testova put odložen za četvrtak.

Tamo će se od 3. do 20. decembra igrati Evropsko prvenstvo.

Rukometašice Srbije prvu utakmicu igraju protiv Holandije u petak od 20.30.

Lekić je istakla da u trenutnoj situaciji niko ne može da da jasnu prognozu za ovo Evropsko prvenstvo.

- Mislim da imamo jako lepe šanse za dobar rezultat, sve zavisi kako otvorimo grupu i pre svega da li ćemo, a nadam se da ćemo biti zdrave - rekla je Lekić.

 

Pored Srbije i Holandije u Grupi C, koja će se igrati u Koldingu, još su i Mađarska i Hrvatska. Plasman u narednu fazu ostvariće tri najbolje plasirane ekipe.

- Radujem se što smo u mogućnosti da igramo ovakve utakmice. S druge strane, treba to izdržati. Vrlo je specifična situacija, neće nam biti dozvoljeno mnogo toga na šta smo navikli, neće biti publike... Reprezentacija koja se najbolje bude snašla u celom sistemu koji nas očekuje tamo, ostvariće najbolji rezultat - zaključila je Lekić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading