NJIMA NE TREBAJU KON I DARIJA: Ovih šest gradova je već uvelo dodatne mere za zaštitu od korone!

Autor: Blic, Republika

Vesti

22.11.2020

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korona virus hara Srbijom, Krizni štab i Vlada Srbije su doneli mere koje treba da pomognu u ravnanju krive, a pojedine lokalne samouprave su otišle korak dalje i u pre nekoliko dana svojile dodatne mere u zavisnosti od epidemiološke situacije na teritoriji svojih opština.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

Mere koje važe na teritoriji cele zemlje su obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, zabrana okupljanja više od pet ljudi, kao i oročena mera na dve nedelje prema kojoj svi uslužni objekti neće raditi posle 21 sat, a od utorka na snagu stupa čitav niz novih mera, među kojima prvenstveno dominiraju one vezane za dodatno skraćenje rada ugostitetljskih objekata, koji će katanac na vrata staviti u 18 sati. 

Novi Sad

Ipak, neke od opština u Srbiji donele su dodatne naredbe, pa je tako Gradska uprava Novog Sada jedna od prvih koja je u ovom talasu uvela zabranu rada bazena i spa centara. Odluku je saopštio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević početkom meseca, a ova mera je preko leta bila "pauzirana".

U Vrbasu treniranje samo za profesionalce

Vrbasu je zabranjen rad teretana, osim za profesionalne sportiste, koji su u sistemu takmičenja na prvenstvima.

Kikinda

Gradski štab za vanredne situacije u Kikindi doneo je naredbu kojom se zabranjuje korišćenje školskih sala osnovnih i srednjih škola, kao i objekata Sportskog centra ''Jezero'' svim sportskim klubovima i drugim učesnicima u sistemu sporta, osim profesionalnim sportistima, ali pod uslovom da u klubu niko nije zaražen korona virusom.

Zabrana se pre svega odnosi na održavanje treninga, kao i utakmica u zatvorenom prostoru. Takođe, naložena je pojačana dezinfekcija sportske opreme i svih objekata.

Irig zatvorio Vrdnik

Takođe, na teritoriji opštine Irig je zabranjen rad bazenima i spa centrima, a sve zbog toga što se na teritoriji ove opštine nalazi popularna banja Vrdnik. Lokalne vlasti su smatrale da će se na ovaj način smanjiti okupljanja kao i priliv ljudi iz drugih mesta.

Obrenovac

Osim Vojvodine, korona sprečava sportiste da vežbaju i u drugim delovima zemlje. Pa tako, džudisti u Obrenovcu neće imati treninge. Iz džudo kluba "Obrenovac" su kratko obrzaložili odluku time da je sve u svrhe bezbednosti članova.

 
Lazarevac

Od pre dva dana ne radi ni Sportsko-rekreativni centar "Kolubara" u Lazarevcu. Uz odluku nije stajalo i do kada će ova zabrana važiti i kada će lazarevački rekreativci moći da se vrate svojim sportskim aktivnostima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading