Na Batajnici počelo "sređivanje" ruskih migova

Autor: Tanjug

Vesti

06.11.2017

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svih šest ruskih migova 29 biće potpuno operativno tokom 2018. godine, nakon završene modernizacije , prvenstveno navigacijsko-komunikacijske opreme po ICAO standardu, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu odbrane.

RepublikaFoto: ST/G. AVALIĆ
Radove na sklapanju aviona i pripremi za njihovu ICAO modernizaciju započeli su ruski stručnjaci ovlašćeni od proizvođača aviona

Generalni remont je neophodan za jedan od šest isporučenih aviona u ovlašćenom remontnom zavodu u Ruskoj Federaciji i on je početkom oktobra prebačen u Rusiju gde je započet generalni remont, dok je za ostalih pet aviona potrebno samo tekuće održavanje. 

Projektom opremanja aviona MiG-29 koji su nedavno nabavljeni od Rusije, planirane su dve modernizacije.


Prva se odnosi na ugradnju navigacione i komunikacione opreme u šest aviona kako bi bili kompatibilni sa zemaljskim uređajima koje propisuje međunarodni standard, a druga podrazumeva značajno unapređenje prostornih i vatrenih sposobnosti na svih 10 aviona MiG-29 i reč je o višem tehnološko-generacijskom nivou modernizacije. 

Radove na sklapanju aviona i pripremi za njihovu ICAO modernizaciju započeli su ruski stručnjaci ovlašćeni od proizvođača aviona.

Oni rade na aerodromu Batajnica u okviru 204.vazduhoplovne brigade, uz angažovanje oko 40 naših stručnjaka iz RV i PVO, koji se uz saradnju sa ruskim kolegama dodatno usavršavaju.

Istovremeno, značajno se unapređuju prostorne i vatrene sposobnosti lovačke avijacije za dejstvo po ciljevima u vazduhu i na zemlji novim vrstama vazduhoplovnog naoružanja na malim, srednjim i velikim visinama, a time i postojeće operativne sposobnosti RV i PVO i VS za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora Srbije i drugih namenskih zadataka lovačke avijacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (68)

Loading
joca

06.11.2017 15:32

Srbija ce moci da parira velikim evropskim zemljama.

smeker007

06.11.2017 15:36

Polako ali sigurno

Dunja

06.11.2017 20:32

@smeker007 - Najbitnije je da su oni stigli kako je rečeno.

seka

07.11.2017 03:50

@Dunja - Naravno,sada ce lepo da ih srede i gotovo.Tolika se frka bila digla zbog migova.