"IZBORE ĆEMO SILOM SPREČITI": Đorđević najavio NASILJE ako mu ne bude sve po volji!

Autor: Sofija AĆIMOVIĆ

Vesti

20.11.2020

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fizički ćemo sprečiti da se održe izbori u Srbiji, zapretio je Mlađan Đorđević, kum Dragana Đilasa i bivši savetnik Borisa Tadića u vreme dok je ovaj bio predsednik Srbije.

RepublikaFoto: youtube.com/Naša Srbija
Mlađan Đorđević

Istupajući u intervjuu za Nedeljnik kao lider pokreta Oslobođenje, koji je nedavno osnovao, Đorđević je otvoreno zapretio nasiljem:

- Ne zagovaram više bojkot, govorim o tome da ćemo fizički sprečiti održavanje svakih izbora koji ne budu slobodni, iza te linije se nećemo povlačiti.

Kako će tačno to izvesti, Đorđević nije detaljisao, ali ovo svakako nije prvi put, a očigledno ni poslednji, da preti nasiljem.

Vladimir Orlić, funkcioner SNS, u izjavi za Srpski telegraf naziva Đorđevića poznatim siledžijom bivšeg režima, a njegove poruke opisuje kao nedemokratske i krajnje opasne po društvo.

- Nasilje kao metod dolaska na vlast siledžija iz bivšeg režima, koje su potpuno operisane od demokratije, jedina je njihova ponuda građanima Srbije - poručuje Orlić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Vladimir Orlić

Naš sagovornik kaže da ovakav stav mogu imati samo ljudi koji su politički propali jer nemaju nikakve konkretne ideje, pa prete silom.

- Ne čudi što su se sveli na ravnozemljaše, antivakacinaše i šoviniste sa dna kace, to je njihovo prirodno okruženje - navodi funkcioner SNS.

Orlić ističe da je Savez za Srbiju propao i da se mnogi kaju zbog bojkota, pa sada traže nove izbore, dok Đilasov kum preti silom:

- Dok su Dveri pale u duboko kajanje zbog bojkota i sad traže izbore, Đorđević preti silom svog pokreta, u kom je jedini član.

Nebuloze o 1.000 dolara

U intervjuu Nedeljniku Đorđević je poručio i da ima jatake u svim institucijama i ministarstvima. Pa ko mu poveruje...

Podsetimo, pre dva meseca, nakon potpisivanja Vašingtonskog sporazuma, Đorđević se hvalio i jatacima u Americi. Oni su mu, kako je tada rekao, javili da je Donald Tramp namenio po 1.000 dolara svakom građaninu Srbija, ali je Vučić te pare ukrao.

Nemanja Starović iz Centra za društvenu stabilnost naglašava da Mlađan Đorđević ima puno pravo, kao i svaki drugi građanin, da učestvuje na izborima, ali i da ih bojkotuje, međutim, nikome ne bi smelo da bude dopušteno da sprečava građane da izraze političku volju i da im oduzima aktivno političko pravo.

- Siguran sam da će nadležni državni organi onemogućiti gospodinu Đorđeviću da takve planove realizuje ako oni uopšte i predstavljaju nešto više od jeftinog političkog marketinga - navodi Starović.

Naš sagovornik misli da je u pitanju samo njegova zapaljiva retorika i da pokret koji Đorđević predvodi ima skromne kapacitete. Ovo su, smatra, više opaske upućene na račun Đorđevićevih opozicionih partnera koji su bojkotovali izbore.

- On sada jednostavno traži način da se aktivno uključi u izborni proces koji sledi za nešto više od godinu dana - zaključuje Starović.

Politička karijera

- Đorđević je bio savetnik Borisa Tadića zadužen za Kosovo i Metohiju

- zamenik direktora Narodne kancelarije predsednika republike od 2004. do 2007, dok je Đilas bio direktor

- 2007. godine, kada je Đilas bio ministar za investicioni plan, bio je njegov zamenik

- krajem avgusta ove godine osnovao pokret Oslobođenje

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading