Vučević otvoreno: Evo šta kaže o epidemiološkoj situaciji, migrantima i grafitu protiv dr Kona!

Autor:

Vesti

17.11.2020

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević gostovao je u emisiji Usijanje dana na Kurir televiziji.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Miloš Vučević

- Epidemiološka situacija u Novom Sadu je nestabilna, ne možemo da se opustimo, imamo do 320 inficiranih. Na sreću, nisu svi sa težom kliničkom slikom, veliki je izazov pre svega za zdravstvo, ali i za funkcionisanje grada, nije lako stabilizovati stanje da se nastavi sa normalnim aktivnostima. Do sada nismo odustali ni od kojih mera i pomoći, odrekli smo se dela prihoda svesni da ulažemo u budućnost rekao je Vučević.

On ističe da najveći deo građana poštuje mere, ali "jedan mali deo misli da je pametniji od lekara ili da su jači od države".

- To su nerazumna razmišljanja koja su nas naterala da donesemo oštrije mere nego Krizni štab. Mi imamo u NS još 4 naredbe, gde smo odredili način vožnje u taksijima, ograničili smo dodatno broj stolova u ugostteljskim objektima - ističe on i dodaje:

- Nije jednostavno doneti stroge mere, moramo pokušati da ne ugozimo poslove, ne možete zaustaviti život, iako me ljudi zovu i traže još strože mere. Mora se sagledati stanje iz svih uglova. Očekujemo da ćemo ovavkim merama uspeti da omogućimo ljudima da rade.

 

Kako kaže, radi se na širenju mreže Domova zdravlja, a nedostaje jedna opšta gradska bolnica.

- U Novom Sadu nemamo migrantske centre, Srbija nije postala parking za migrante, ali nije ni pokazana bezobzirnost prema onima koji su morali da napuste svoje domove. Srbija je pokazala odgovoran pristup - navodi gradonačelnik Novog Sada za Kurir tv.

- Napisan je antisemitski grafit protiv doktora Kona, ali još ne znamo ko je počinilac. To nije deo Novog Sada. To je bilo posebno neljudski prema doktoru koji je postao simbol bobe protiv korone - zaključuje Vučević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading