OVO ĆE TRAJATI DO... Dramatično upozorenje doktora Tiodorovića: Broj zaraženih će i dalje rasti, EVO KAD SE OČEKUJE OLAKŠANJE!

Autor: Republika

Vesti

16.11.2020

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Rekao sam pre 14-15 dana da ćemo imati ovaj skok i da ćemo imati više zaraženih pa i umrlih. Ovo će trajati do 20. decembra možda i neki dan iza, ali verujem da ćemo ući u decembar kada će situacija biti malo stabilnija, s tim da u tom periodu ćemo imati više manjih pikova - rekao je jutros dr Branislav Tiodorović.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Branislav Tiodorović

Klima u decembru će, dodaje, pogodovati fluktuaciji virusa pa će zato biti i oscilacija u broju zaraženih.

- Imaćemo rezultate od sedam do deset dana po primeni ovih mera - rekao je jutros epidemiolog i član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović.

RepublikaFoto: pixabay.com

Još više zaraženih

On je najavio da do kraja meseca ne očekujemo zaravnjenje krive, već da možemo da očekujemo čak i više zaraženih, a do zaravnjenja krive se može doći tek početkom decembra.

- Biće sigurno teško, pogotovo ako uzmemo u obzir uslove - biće hladna zima i visoka vlažnost što sve odgovara virusu. Ipak mislim da neće biti toliko crno, možda sam ja optimista, ali se ja nadam da ćemo uz poštovanje mera i vakcinu doći do rešenja - rekao je Tiodorović.

Vakcina oko Nove godine

Epidemiolog je dao i svoje predviđanje kada je moguće da očekujemo vakcinu protiv korone.

- Velika je potražnja za vakcinom. Za mene je realno vreme da stigne posle Nove godine, tamo u januaru ili februaru - kaže dr Tiodorović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading