SRAMNA IZJAVA TADIĆA U OPOZICIONIM MEDIJIMA! Nazvao Vučića KUKAVICOM, a stanje u Srbiji uporedio sa TOP LISTOM NADREALISTA

Autor: Republika

Vesti

14.11.2020

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rečnik bivšeg predsednika Srbije pao ispod svakog dostojanstva.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Boris Tadić

Sadašnji politički margnalac na opozicionoj strani Boris Tadić se trudi da na sve načine bude u centru pažnje, koja mu mnogo fali jer više nije na vlasti koje je tako željan. 

Lider SDS-a je u intervjuu za opozicioni "Danas" izjavio da je predsednik Aleksandar Vučić pogrešio što je uopšte potpisivao sporazum sa Donaldom Trampom i Avdulahom Hotijem u Beloj kući, kojim se garantuje stabilizacija odnosa Beograda i Prištine:

– Poslednja slika Vučića u Vašingtonu sa Trampom svakako nije pobednička, već upravo ponižavajuća i udvorička. Tako da Vučić pričom o miševima samo hrabri sebe, baš zbog toga što očigledno sa hrabrošću ima bazični lični problem. Jedna od njegovih glavnih propagandnih tehnika je zamena teza, pa tako i sve svoje slabosti svakodnevno pripisuje svojim političkim protivnicima. U tom smislu Vučić upućujući uvrede opoziciji i iznoseći svakodnevno laži na račun bivše vlasti, govori uvek o sebi i svojoj vlasti. I odraz u tom izvrnutom ogledalu je, paradoksalno, jedino mesto Vučićeve iskrenosti. On je jedino iskren u svojim strahovima od gubitka vlasti i svesti o tome šta ostaje iza te vlasti.

Tadić je svojim odlaskom pokrenuo raspad DS-a na bezbroj frakcija. Takva ličnost je našla sebi za pravo da stanje u Srbiji uporedi sa humorističkim skečevima "Top liste nadrealista":

– Era vlasti Vučića i SNS-a je ispunjena tragikomičnim infantilizmima i slikovitim budalaštinama, baš kao da živimo svaki dan u Top listi nadrealista. Meni je strašno što moram da primetim da takve halucinacije o „miševima koji ih napadaju“ imaju uglavnom ljudi u posebnim psihičkim stanjima, poput delirijum tremensa. Kažem da je strašno, jer je to čovek koji je na čelu države i kao njen predsednik bi morao da počne da vodi računa o tome šta govori, imajući u vidu da svaka reč šefa države može da zatruje i razori javni prostor. Vučić jedan dobar deo društva već drži u tom delirijum tremensu. On se tim socijalnim poremećajem, nastalim usled opijanja masa lažima i ispiranjem mozgova, hvali kao sopstvenim „legitimitetom“. I to istorijskim - izjavio je Tadić za "Danas".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (116)

Loading
Željko

14.11.2020 08:25

Samo neka o kukavičluku ne govori Boris Tadić, kralj klečanja pred svim i svakim.

Dea

14.11.2020 08:26

Ko gubi ima pravo da se ljuti.

Mila

14.11.2020 08:28

Tadicu, pokrij se usima i cuti! Nista dobro nisi uradio za ovu drzavu, sve si rasprodao, generale nam predao, sram te bilo i ti ces sad tu nekome nesto da palamudis? Sram te bilo!

Ana

14.11.2020 08:29

Narod je rekao zbogom Tadicu, zato je daleko ispod cenzusa i to ovog smanjenog.