(VIDEO) POČELI RADOVI NA IZGRADNJI INTERMODALNOG TERMINALA! Vučić: Deset puta sam čitao materijal da shvatim šta to gradimo! Ovo je važno za Srbiju

Autor: Republika

Vesti

13.11.2020

10:45 >> 11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije prisustvuje postavljanju kamena temeljca za intermodalni terminal u Batajnici...

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

12:04 - Ovo će mnogo značiti za celu Srbiju. Za nas je važno da nastavimo sa razvojem saobraćajne, ali i logističke infrastrukture. Hoću da se zahvalim i Evropskoj investicionoj banci koja je danas ovde. Mi pokazujemo da zajedničkim radom možemo da menjamo sadašnjost, da možemo mnogo toga da uradimo zajednički. Ovo je još jedna stvar koja će u roku da bude završena. A vama, dragi radnici, hvala, i nadam se da ćete uskoro svojim porodicama moći da se pohvalite i većim platama. Hvala svim poštovanim prijateljima iz EU na velikom novcu, hvala svim ministarstvima, hvala svima u Gradu Beogradu. Srećan rad! Mnogo vam uspeha želim- rekao je Vučić. 

12:01 - Ja taj jezik nikad nisam razumeo, trebalo je 10 puta da pročitam materijal za prirpemu da bih mogao da shvatim šta to gradimo! Ovo će Srbiji mnogo da znači, ovde će da bude neka vrsta šireg logističkog centra gde će moći da se protovara roba, ovo je neka vrsta suve luke. Da bi ljudi razumeli, Beč ima oko tri ovakva intermodalna terminala - počeo je predsednik Srbije. 

11:58 - Danas je još jedan važan i značaj korak na evropskom putu, zato što evorintegracije podrazumevaju i rad na ovakvim projeltima. On se uklapa u novu agendu i viziju EU, a to je povezivanje, ali poveziovanje koje vodi razvoju i ono što je važna politička tema, a to je ekologija. Danas možemo da počenmo sa realizacijom, posle velikog posla pripreme koji je završen. Ov

RepublikaFoto: Printscreen/Tanjug
Fabrici i Vučić postavili kamen temeljac za izgradnju intermodalnog terminala

o će sigurno pomoću da nam vazduh bude čistiji, zato što je Srbija na raskrsnici mi treba da rastemo. ovo će sigurno viti jedan od najvećih logističkih centara na ovim prostorima - rekla je Jadranka Joksimović. 

11:53 - Ambasador EU u Srbiji Sem Fabrici koji se obratio prisutnima.

- Pandemija je unela pometnju u naše živote i planove da povežemo Srbiju sa ostatkom regiona i EU, unapredimo privredu i stvorimo jedinstveno tržište. EU je 2015. godine izdvojila milijardu evra za modernizaciju putne infrastrukture i povezivanje Srbije sa regionom. Drago mi je što vidim da se danas te investicije ostvaruju i drago mi je što je Srbija najveći korisnik fondova za ovakve projekte. Intermodalnim terminalom povezujemo železnički i drumski saobraćaj. To će omogućiti višestruki pretovarni kapacitet za robu koja će dolaziti u Srbiju sa Jadrana i Egeja - rekao je Fabrici.

Otvaranju prisustvuje i ministar građevine Tomislav Momirović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i šef delegacije EU Sem Fabrici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Jovica

13.11.2020 10:50

Nema odmora dok traje obnova! Sve vise i vise se radi i u doba pandemije, svaka cast.

Nevena

13.11.2020 10:50

Uspevamo da se izborimo sa aktuelnim problemima. Investicije su jedan od dokaza.

Ivan

13.11.2020 10:51

Dobra stvar, olaksava transport, smanjuje troskove i povoljno utice na zastitu zivotne sredine

lak

13.11.2020 10:51

Ovo je ogromna investicija za Srbiju i Batajnicu.