(VIDEO) "SUTRA ĆE BITI 3.000 NOVOZARAŽENIH!" Vučić: Uozbiljite se, hoćete li glavu da izgubite ni zbog čega

Autor:

Vesti

07.11.2020

21:13 >> 21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je večeras radnike u trećoj smeni koji rade na izgradnji nove kovid bolnice u Vojnom kompleksu "Zemun ekonomija" na Batajničkom drumu u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/printscreen
Aleksandar Vučić

Radovi na izgradnji bolnice ne prestaju, radi se i noću, da bi sve bilo završeno u roku, do 1. decembra.

Vučić, koji je radove obišao 1. oktobra, konstatovao je da radovi dobro napreduju i da sve to izgleda drugačije i odnosu na tu poslednju posetu.

- Neverovatno kako izgleda, za kratko vreme. Treba sve da završimo za 24 dana - konstatovao je Vučić.

On je naveo da će sutra svakako biti najteži dan, po pitanju broja zaraženih korona virusom, jer je, kaže, video dosadašnje podatke.

- Bolnice su prepune, zato i gradimo nove i radimo sve što možemo - rekao je Vučić.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar ga je informisao da je oprema stigla i "čeka" u magacinu.

Sa predsednikom u obilasku radova su i ministar odbrane Nebojša Stefanović, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrik, v.d. direktora EPS-a Milorad Grčić, sekretar gradskog sekretarijata za vanredne situacije Darko Glavaš...

Izgradnja nove bolnice počela je 1. avgusta, a biće multifunkcionalna, sa ukupno 200 kreveta intenzivne i 800 poluintenzivne nege, a imaće ukupno 18.000 kvadrata.

Vrednost radova je četiri milijarde dinara, plus još oko dve milijarde za opremu, odnosno ukupno oko 70 miliona evra.

Istovremeno, gradi se i kovid bolnica u Kruševcu, koja bi trebalo da bude gotova polovinom decembra, gde su radovi vredni dve milijarde dinara.

Vučić apeluje na građane da se štite i nose maske

- Preko 3.000 novozaraženih će biti sutra. Hvala svim radnicima koji učestvuju u izgradnji - ponovio je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić apelovao je večeras na građane da poštuju mere zaštite, pre svega nošenje maski, jer će, istakao je, za pet dana svi bolnički kapaciteti za kovid bolesnike biti popunjeni.

On je rekao da u apelu, koji je ponovio više puta, amotivno, nema nikakvih političkih momenata, te da nije normalno da poostoje oni koji govore da je kovid izmišljen.

Rekao je da se sam nije zarazio u Crnoj Gori samo zato što nije skidao masku.

Po njegovim rečima, u pitanju je bila obična maska koju svi oko njega nose.

Kazao je da je neophodno da građani poštuju mere i nose maske.

- Molim ljude da vode računa. Beograd večeras na 60 odsto od 1.500 dosadašnjih pozitivnih rezultata. Beograd i Kragujevac katastrofa. Uozbiljite se, hoćete li glavu da izgubite ni zbog čega - naglasio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Oliver

07.11.2020 21:16

Ako ovakve bolnice mogu u kratkom roku da se podignu, ako radnici u tri smene rade, ako medicinari zrtvuju svoje zivote zarad ocuvanja nasih, ne budimo sebicni, pruzimo doprinos ovoj kolektivnoj borbi postujuci mere i propise kriznog staba, samo ujedinjeni mozemo ovu bitku dobiti !

Prvoborac

07.11.2020 21:16

Ovo su izuzetno važni bolnički kapaciteti, jer se situacija sa kovidom pogoršava i ako se tako nastavi ne piše nam se dobro.Zato moramo da se borimo svim silama.Ali odgovornost mora da postoji.

Mily

07.11.2020 21:21

Korona virus pokazao je da je opak i nepredvidiv, pa u rangu sa tim nase medicinsko osoblje i deluje i spremno je na svaku iznenadnu situaciju koja moze da zadesi nase gradjane. Necemo dozvoliti da nam nacija strada ni zbog cega, pa ni zbog pandemije neke posasti!

Stefan

07.11.2020 21:23

Hvala drzavi Srbiji i predsedniku koji je "napravio" sistem u kome svi gradjani imaju apsolutno besplatno lecenje.