(VIDEO) VUČIĆ: OBEZBEDILI SMO 1.800.000 DOZA! NE SMEMO DA OSTAVIMO ZAMRZNUT KONFLIKT!

Autor: republika

Vesti

12.11.2020

09:25 >> 10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obraćanje predsednika Aleksandra Vučića počelo je u 10.15 časova.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Najavu obraćanja najavila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Na samom početku predsednik je rekao da će danas govoriti o nekoliko strateških tema, ali prvo i pre svega o zdravlju naših građana.

Vučić je rekao da smo dosad obezbedili 1.800.000 doza vakcina protiv korone, a to će najverovatnije biti Fajzer, te da će ih prvo dobiti medicinsko osoblje, vojska i policija, a da će vakcine u Srbiju doći pre kraja decembra.

Predsedik je dodao i da ćemo nastaviti pregovore i za ruske i kineske kako bismo nastavili borbu protiv kovida.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

- Pokušaćemo do kraja januara pokušati da obezbedimo doze za vojsku i policiju, odmah iza njih idemo na grupe najogroženijih, pa tek onda sredovečni i mlađa lica. Semafor je taj koji pokazuje rezultate naših ljudi - dodao je on.

 

 

Veoma važna poruka za građane je da ćemo do decembra imati prve vakcine i da ćemo uspeti da obezbedimo dovoljan broj vakcina za sve naše građane.

- Pre kraja decembra ćemo imati prve vakcine u zemlji - rekao je Vučić.

Završio je upravo, kako kaže, sastanak sa zemljama kvinte.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

- Važno je da kažem da sukob u Nagorno Karabahu je pokazao kako jedan zamrznuti konflikt kada ga neko odmrzne može da eskalira u pravu katastrofu - ističe on i dodaje i da moramo da izvučemo prave pouke iz lekcija 1990-tih. Ne treba da ostavljamo zamrznuti konflikt našoj deci, naglašava.

- Videlo se da svet osim saopštenjima je malo bio zainteresovan da reaguje. Drugačija je podela karata u svetu, a videlo se da šta god da se desi morate na sopstvene snage da se oslonite. Najvažnija poruka za nas je poruka mira i dijaloga. Moramo da vodimo računa o budućnosti naše dece - rekao je Vučić govoreći o Kosovu i Metohiji.

- Moramo da vodimo o budućnosti naše dece i o Kosovu i Metohiji. Molim vladu Srbije da uvaži moj zahtev da imamo veći broj pripadnika nacionalnih manjina u pokrajinskom aparatu - rekao je predsednik.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Kako kaže Vučić, vođeni su veoma važni razgovori sa Skopljem i Tiranom.

Predsednik Srbije se osvrnuo i na ekonomiju i istakao da nam problem pravi to što se Evropa zatvara zbog epidemije koronavirusa.

- U vreme pandemije nama sada pravi problem to što se Evropa ponovo zaključava i tu vidimo probleme u novembru gde industrija ne ide tom brzinom kao u oktobru i septembru iz razlogo što je manja potražnja zbog lokdauna. Zato nam je važno da to nadomestimo velikim investicijama. Pregovaramo sa predstavnicima različitih kompanija, najviše iz Nemačke i Japana i mnogih drugih zemalja i očekujemo njihov značajan dolazak u zemlju. U prvoj polovini decembra postavićemo kamen temeljac za Toja tajers u Kikindi - rekao je predsednik.

- Srbija će u naredne tri godine biti prva u Evropi. Ovo su prognoze MMF - rekao je Vučić.

Uhapšena dva bivša predsednika opština iz SNS

Vučić je naglasio da se nastavlja snažna borba protiv organizovanog kriminala.

- Kako mi je jutros javljeno uhapšena su dva sada već bivša bivša predsednika opština iz redova SNS - rekao je on dodavši da policija i tužilaštvo rade svoj posao bez obzira ko kome pripada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (41)

Loading
lak

12.11.2020 09:34

Lepa vest za citavu Srbiju.

TM

12.11.2020 09:36

Drzava je ulozila velike napore da obezbedi vakcine sto ce biti veliko olaksanje za ugrozene grupe.

Maja

12.11.2020 09:39

Ovo je još jedan dokaz da naša vlast brine o svom narodu i da se trudi na sve moguće načine da ga zaštiti.

Dule

12.11.2020 09:41

Željno očekujem da čujem novosti, nadam se da nećeno imati nove mere ali možda bi trebalo.