Evo ko će zameniti Marka Đurića, Novicu Tončeva i Mariju Jovanović

Autor: republika

Vesti

10.11.2020

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republička izborna komisija (RIK) konstatovala je danas prestanak mandata tri poslanika - Marka Đurića, Novice Tončeva i Marije Jovanović i upražnjena mesta u Narodnoj skupštini popunila poslanicima koji su bili prvi naredni na listama tih stranaka i koalicija.

RepublikaFoto: Tanjug/N.ANĐIĆ
Skupština Srbije

Marka Đurića kome je poslanički mandat završen zbog odlaska na mesto ambasadora Srbije u Vašington, će, kako je rečeno na sednici RIK, zameniti Olivera Ognjanović, koja je na listi Aleksandar Vučić - Za našu decu, bila na prvom sledećem mestu -196.

Mandat Novice Tončeva, sa izborne liste Ivica Dačić SPS-JS Dragan Marković Palma, koji je prestao zbog funkcije ministra bez portfelja u Vladi Srbije, dodeljen je Nini Pavićević. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tončev

Pavićević je prvi sledeći kandidat na listi SPS-JS, u ovom slučaju pod brojem 33, dok je poslaničko mesto Marije Jovanović pripalo Vojislavu Vujiću sa iste liste na kojoj je bio pod rednim brojem 34.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Đurić

Članovi RIK su na sednici, koju je vodio predsednik komisije Vladimir Dimitrijević odlučivali su i o novim članovima nacionalnih saveta nacionalnih manjina, ukrajinske, vlaške, rusinske, albanske i poljske.

Mandati dela članova tih nacionalnih saveta prestali su zbog smrti a drugog dela jer duže od godinu dana nisu dolazili na sednice.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading