(VIDEO) VUČIĆ IZ PODGORICE PORUČIO: Meni je obaveza da dođem na sahranu Amfilohija

Autor: Republika

Vesti

31.10.2020

22:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da ne smatra da je odluka da dođe na sahranu mitropolita crnogorsko-primorskog bila posebno hrabra, već da je to njegova dužnost, dužnost predsednika Srbije.

RepublikaFoto: Printscreen/Tanjug
Aleksandar Vučić

Radi se, kako je istakao u izjavi novinarima u Podgorici, o obavezi koja pokazuje bliskost Srbije i Crne Gore, ali i zajedničko jedinstvo srpskog naroda, što su stvari od presudnog značaja.

"Videli ste, optužuju me da vodim velikosrpsku politiku, a kada ih pitate na osnovu čega to govore, ne dobijete odgovor. Na drugoj strani kažu da ste nešto izdali, a kada pitate šta, onda vidite da su to neistine. To je nešto što slušam već osam godina, na šta sam već navikao", dodao je on.

Vučić je rekao da se Srbija ni na koji način ne meša u sastav nove vlade u Crnoj Gori, već da to rade druge zemlje, ali da tim drugim zemljama u Crnoj Gori to ne smeju da kažu.

Tako je odgovorio na pitanje novinara kako vidi poruke iz CG da se Srbija meša u sastav vlade u CG, što je, inače, bila tema i dela intervjua koji je dao nešto ranije večeras, televiziji Vijesti u Podgorici.

Vučić je rekao da kada nešto o vladi kaže američki ambasador ili neko drugi, onda niko ne reaguje, a Srbija se napada za mešanje bez osnova i pokrića:

"Sve se svodi na to da se suzbije uticaj Srbije i da se govori o navodnoj ugroženosti mnogih u regionu od strane Srbije, što je notorna neistina.

"Srbija je dobra i sve je dobro kada je Srbija slaba i bez uticaja i ekonomske snage, dok problem imamo ako Srbija krene da jača i postane snažnija. Onda Srbija nikome nije dobra i govore da vodimo hegemonističku politiku", istakao je Vučić.

Ponovio je da on, za razliku od Mandića i Kneževića, nikada ne bi podržao nikakvu manjinsku vladu.

Predsednik Srbije dodaje da se ispostavilo da oni i neće u fotelju, ali da su upravo oni koji su govorili da ih fotelja ne interesuje ušli u sve fotelje.

Ipak, kaže, ne interesuje ga ta vrsta licemerja i dvostrukih standarda.

Brine ga, kaže, jedan drugi, opasan fenomen, i u svetu, pa i u Srbiji, da ljudi koji imaju podršku tri ili četiri odsto glasača hoće da vladaju samo zato što imaju podršku tajkuna i medija.

Tako su, dodaje, i u CG neki rekli da neće da se vlada formira proporcionalno broju glasova, čime su poručili da ih baš briga za koga je glasao narod.

"Ipak, nećemo ni u to da se mešamo, samo nemojte da nam govorite da smo mi krivi. Srbija i Crna Gora moraju da budu bliske. Srbija hoće najbolje moguće odnose sa CG i učinićemo sve da takve odnose i izgradimo, ali da se izvinjavamo svakome samo zato što brže napredujemo i imamo veću stopu rasta, ne pada mi napamet. Niti za nase političke stavove i zato što ću da se sretnem sa nekim od prijatelja, sa njima ću uvek da se sretnem i ako budu imali i nula odsto glasova", poručio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Filip

31.10.2020 23:25

Amfilohije je mnogo učinio za srpski narod i zato se očekivao dolazak predsednika na njegovu sahranu.

Ivana

31.10.2020 23:39

Amfilohije Radović je ujedinio narod Pravoslavni,i evo sada je svojim odlaskom u Carstvo Nebesku spojip predstavnike svih Srba, normalno da će sarađivati.

Tija

31.10.2020 23:44

Najnormalnije covek dosao da oda pocast. To samo gluposti nekolicine moze da bude cudno. Srbija je pokazala postovanje.

Zeljko85

01.11.2020 00:19

Ovo cenim kod Vučića, uvek u službi Srbije i kad su dani teški i tužni.