Brnabić: Imamo pozitivne stvari da pokažemo svetu

Autor: Tanjug

Vesti

03.11.2017

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je region zapadnog Balkana sada prepoznat i kao region koji se politički reformiše i ima pozitivne stvari da pokaže i Evropi i celom svetu.

RepublikaFoto: Tanjug
Sa Ramom je, kako je dodala, pričala i o tome kakve razlike imaju Srbija i Albanija, kako politički možemo da rešimo naše razlike

- Region Jugoistočne Evrpe, ili kako ga još nazivaju Zapadnog Balkana, ne samo da se pojavljuje kao region koji ima odlične ekonomske rezultate i polako se ekonomski reformiše u region na koji može da se računa, već i kao region koji se politički reformiše i ima pozitivne stvari da pokaže i Evropi i celom svetu - rekla je Brnabić nakon učešća na uvodnom panelu Konferencije o svetskoj politici (World Policy Conference - WPC), koja se održava u Marakešu.

Brnabić je napomenula da je razgovarala da kolegom premijerom Albanije Edijem Ramom kako Evropa i svet mogu da uče o tome šta se u poslednje tri godine dešava na relaciji Srbija - Albanija.

- O onome što je pokrenuo predsednik (Srbije Aleksandar) Vučić u svojoj ulozi predsednika vlade i ono što je krenulo da se dešava kao veći dijalog prvi put posle šest decenija. To je nešto što je danas prepoznato - navela je Brnabić.


Sa Ramom je, kako je dodala, pričala i o tome kakve razlike imaju Srbija i Albanija, kako politički možemo da rešimo naše razlike, i kako pitanje Kosova i Metohije, na koje u potpunosti različito gledamo, može da bude prepreka u našim daljim odnosima, ali i u stabilnosti zapadnog balkana.

Takođe je podsetila na važnost berlinskog procesa, zbog ekonomskog i infrastrukturnog povezivanja zemalja Zapadnog Balkana u okviru EU.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading