SOCIJALISTI PIKIRALI DRŽAVNA PREDUZEĆA: Bajatoviću ''Srbijagas'', Antić preuzima EPS

Autor: Srpski Telegraf

Vesti

27.10.2020

04:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Skupštine Srbije i predsednik SPS Ivica Dačić potvrdio je da Dušan Bajatović ostaje na čelu ''Srbijagasa" i da će socijalisti, uz to, dobiti još jedno važno javno preduzeće.

Foto: Tanjug
Dušan Bajatović i Aleksandar Antić

Bivši šef diplomatije nije želeo da otkrije o kojem preduzeću je reč. Ipak, kako se nezvanično govori, u pitanju je ''Elektroprivreda Srbije''. Na čelo ove državne kompanije mogao bi da dođe dosadašnji ministar energetike Aleksandar Antić, dok je Milorad Grčić, sadašnji direktor EPS, viđen za novog direktora ''Koridora''.

Grčić preuzima najznačajnije infrastrukturne projekte i to kao prvi čovek ''Koridora'

 

 

- Antić je, kao ministar, pokazao spremnost da radi, ostvario je dobre rezultate. Stoga je logično da nastavi da se bavi srodnim pitanjem. Upravo su takvi ljudi potrebni u preduzećima kao što je EPS. Antiću ne bi trebalo puno vremena da uđe u priču i da nastavi uspešno vođenje kompanije, kao što je EPS i dosad bio - navode izvori Srpskog telegrafa.

Vučić: Uskoro i imena direktora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je posle sednice Predsedništva SNS da će odluka o imenovanju novih direktora biti doneta za nekoliko dana. Šef države i lider naprednjaka najavio je da će o ovoj temi razgovarati i sa socijalistima, te da će, pored imena novih ministara, uskoro biti poznata i imena novih direktora javnih preduzeća.

S druge strane, aktuelni direktor EPS Milenko Grčić preuzeo bi najznačajnije infrastrukturne projekte i to kao prvi čovek ''Koridora Srbije''.

- Grčićevo ime se već u javnosti pominjalo u ovoj opciji. Na ''Koridore Srbije'' država i Vlada ozbiljno računaju, s obzirom na važnost projekata koji su u njihovoj nadležnosti. Logično je da to mesto preuzme neko ko ima iskustva u vođenju velikih kompanija poput EPS, što je Grčić pokazao - ističu naši sagovornici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading