Marinika, ti si ku*ac na biciklu! Đilas uvalio korpu saradnici zbog Vukovog bivšeg druga

Autor:

Vesti

22.10.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Jovanović, koji je za Mariniku Tepić potpredsedniku Stranke sloboda i pravde rekao da je "ku*ac na biciklu", novi je član partije Dragana Đilasa. Šef opozicije javno se zgražavao nad vulgarnostima koje je izgovorio Jovanović, koji je inače bio funkcioner Narodne stranke Vuka Jeremića. Poručivao je da za takve nema mesta u njegovoj SSP, da transfer iz stranke u stranku ovoga puta neće proći. Samo nekoliko meseci posle prostačke izjave, Jovanović je snimljen u akciji SSP u Jajincima, gde je Đilasova stranka organizovala sportski dan.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ/pixabay.com
Marinika Tepić / Nikola Jovanović

Očigledno se Marinika uzalud bunila i pretila da Jovanović neće biti član SSP ako se ona bude pitala. Prema svemu sudeći, niti se pitala niti Đilas o njoj misli drugačije od Jovanovića, koji je inače, poput Tepićeve, navikao da menja stranke.

U pomenutom snimku iz avgusta Jovanović je u kafanskom razgovoru otkrio pikanterije iz opozicionog tabora. Nepoznatom muškarcu objašnjava kako funkcionišu stvari u Đilasovoj partiji:

- Dogovoriš se sa njim i kraj. Sa aspekta tvog interesa ja bih trčeći došao u SSP. Ako ti odlučiš da pređeš tamo, imaš najjače oruđe, prvo imaš mene, a drugo imaš mobilni Dragana. Sve što ti se ne sviđa, što ti "smrdi", raspraviš sa njim. Čovek koji ima resurse da se bori jeste Dragan. To je šansa za sve nas.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas

Na to mu muški glas govori da resurse ima i druga strana, ali mu je Jovanović na to odgovorio:

- Ti si mi pokazivao poruku gde Marinika (Tepić) kaže: "Ovo je skeč stranka" (misleći na SSP). Da nema te stranke (SSP), Marinika bi bila ku*ac na biciklu!

Reagujući na ovu izjavu, ali i na uvrede koje je Jovanović izrekao na račun bivšeg šefa Vuka Jeremić (pogledajte okvir), Đilas je ovako reagovao:

- Preneto mi je šta je Nikola govorio. Takve reči apsolutno nije smeo da koristi o Jeremiću, sa kojim je radio deset godina, ni o ljudima iz SSP, ma koliko ga neko provocirao... Šteta, bio je veliki borac protiv ove strašne beogradske vlasti i odličan predsednik odborničke grupe.

JEDAN CILJ

Politikolog Jelena Vukoičić ističe da preletanja ne čude jer su bivši lideri SZS odavno prestali da razmišljaju kao kredibilni političari.

- Većina bivšeg SZS nije baš poznata po nekom kredibilitetu, mnogo su puta menjali strane, mnogo pričali jedni o drugima, prekidali saradnju i započinjali novu. Očigledno im je jedini cilj da se dokopaju vlasti i zato vrlo lako prelaze preko stvari koje su pričali jedni o drugima, a koje principijalni ljudi ne bi trebali da pričaju - ocenjuje Vukoičićeva.

Kafanska pljuvačina

U seriji kafanskih razgovora sa Jovanović nije pljunuo samo Mariniku Tepić. Na meti mu je bio i stranački šef Vuk Jeremić, kojeg je vređao zbog porodičnih veza s muslimanima. Evo šta je Jovanović tada rekao o Jeremiću:

- Sad ću ti nešto reći da skinem kamen sa srca. Da li ti znaš kakvu aluziju, impresiju i asocijaciju izaziva prezime Pozderac u mojim krajevima?! Nema čoveka koji mi nije rekao: "Beži od tog Pozderca!" Pitao sam se dugo kako je moguće da čovek koji tvrdi da je iz Ježevice, da je nacionalista, kako je moguće da ne vidi ono što ja vidim?! Kako je moguće da postavi Hermana? Kako je moguće da mu je siva eminencija neki čovek koji je topio tenkove.

Na konstataciju da njegova tadašnja partija Narodna stranka drži poziciju desnog centra, Jovanović je kazao:

- Na papiru, ko je desni centar? Ponoš? Koji je za NATO pakt! Vuk, koji je polu-Bošnjak?! Nemoj me zaje*avati!

Olenik Đorđeviću: Samo je glup čovek opet za bojkot

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Olenik

Mlađan Ðorđević, predsednik pokreta "Oslobođenje" i kum Dragana Ðilasa, lidera SSP, pokušao je da se nametne kao lider, pozivajući opoziciju na bojkot objedinjenih izbora, koji će se održati u aprilu 2022. Ekspresan odgovor i pravu lekciju očitao mu je Aleksandar Olenik, koji je na izborima učestvovao na listi Ujedinjene demokratske Srbije.

RepublikaFoto: ALO
Mlađan Đorđević

- Opet bojkot? Samo glup čovek dva puta zapinje o isti kamen. Još gluplji, na ovaj način, omogućava Vučiću neograničenu vladavinu - napisao je Olenik na Tviteru.

Marinika ekspert za odsumporavanje

U želji da ispadne pametna, potpredsednica SSP Marinika Tepić pokazala je neznanje i nerazumevanje oblasti o kojima je pričala. Naime, na konferenciji za medije ispred sedišta EPS Tepićeva je pokazala koliko nema pojma o radu postrojenja za odsumporavanje u TE Kostolac. Tepićeva je ranije napala EPS "da truju narod" zato što, kako ona navodi, postrojenje za odsumporavanje u TE Kostolac ne radi već tri godine.

- Pošto je taj finalni proizvod kada se krečom ugasi, da sada ne objašnjavamo ceo postupak, da će sada nastati problem sa ogromnom količinom tih, ovaj, gipsanih je li formata konačnih, čvrstih - objasnila je Tepićeva, govoreći o postrojenju za odsumporavanju TE Kostolac.

Istina je ipak da postrojenje o kojem bi da priča Tepićeva radi pune tri godine.

Ovo nije jedini gaf koji je zabavljao korisnike društvenih mreža. Naime, ona je na Tviter nalogu objavila sliku "Srpska paravojna jedinica 'Vukovi' na KiM?" i sve bi to prošlo tako da pratioci nisu uočili da je kao ilustracija teksta objavljena fotografija iz video-igrice, zbog čega je Marinika bila ismejana. Đilasova sveznalica je na sve načine koristila poslanički mandat da stvori Srbiji neku kolektivnu krivicu i izmišljala razne genocide po KiM, BiH...

- Srbi počinili genocid! General Lazarević je sramota Srbije - bez stida i srama je rekla Tepićeva u Skupštini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading