BAJDEN NAČISTO PROLUPAO: Traži pravdu za braću Bitići, a srpske žrtve ga ič ne interesuju!

Autor: Sputnjik, Republika

Vesti

18.10.2020

09:59

Američki demokratski predsednički kandidat Džo Bajden, u dokumentu pod naslovom "Vizija za odnose sa Albanijom i Kosovom", govori o svojim planovima za buduće odnose na Balkanu i navodi da je kao senator branio interese Kosova kada je fokus sveta bio negde drugde i podržavao njegovu nezavisnost za koju kaže da je nepovratan proces.

Tanjug/AP
Džo Bajden

Kako piše prištinski portal "Reporteri", u tekstu se navodi da Bajden kaže da će „preokrenuti neuravnoteženi pristup Trampove administracije prema Srbiji i Kosovu, obnavljajući pravdu i jednakost u odnosima“.

Bajden se obavezao da će raditi u partnerstvu sa Evropskom unijom na revitalizaciji dijaloga između Srbije i Kosova sa ciljem stabilizacije, pravednog rešenja i sveobuhvatnog sporazuma koji poštuje teritorijalni integritet Kosova i postiže puno uzajamno priznanje.

Insistiraće na tome da se, kako se navodi, pravda za ratne zločine sprovodi bez straha i zahtevaće punu i brzu odgovornost za nestale tokom nedavnog rata na Kosovu, uključujući braću Bitići.

Bajden će, kako je navedeno u dokumentu, ohrabriti EU da ispuni svoje obećanje da će građanima Kosova odobriti liberalizaciju viznog režima i da preduzme dalje korake za unapređenje integracije Kosova u EU, uključujući Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, prenosi Kosovo onlajn.

Komentari (0)

Loading