PATRIJARH IRINEJ: Osam godina slušam kako Vučić "sprema izdaju" Kosova!

Autor: Republika

Vesti

16.10.2020

06:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej izjavio je da osam godina sluša kako predsednik Srbije Aleksandar Vučić "sprema izdaju" Kosova, i upitao da li ima smisla "osuditi čoveka za nešto što nije učinio, samo zato što neki smatraju da će učiniti".

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić i patrijarh Irinej

- Vučić se uhvatio u koštac sa mnogobrojnim problemima Kosova. On se pokazao kao odgovoran državnik po mnogim nacionalnim pitanjima. Sud o njegovom radu su dali građani na izborima - kazao je Irinej za "Večernje novosti".

Irinej je ocenio da albanski političari zbog otvorene podrške moćnih zapadnih država "nisu voljni ni da razgovaraju, a kamoli da pregovoraju" sa srpskom stranom.

- Uvek sam govorio da u rešavanju problema na Kosovu prvi uslov treba da bude bezbedan povratak 250.000 Srba, proteranih od 1999. do 2004. godine. Međunarodna zajednica treba da pomogne najpre po tom pitanju, pa tek ond da oragnizuje razgovore o drugim temama - naglasio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (63)

Loading
Mily

16.10.2020 07:16

Vucica opozicija olajava uvek i svuda, ali dela govore za njega, ne zli jezici. Zbog toga mu je narod poverio vlast, koju uspesno vodi vec osam godina.

nikola

16.10.2020 07:24

Mudre i istinite reči našeg Patrijarha!

Ivana

16.10.2020 07:35

Kod Srba je karakteristicno donosenje zakljucaka i pre vremena!

Vlada

16.10.2020 07:39

Svi mi to vidimo i znamo da tu apsolutjo nema mestanprici o bilo kakvoj izdaji.