NAJAVLJENA OGROMNA KOLIČINA PADAVINA: Evo da li se očekuje izlivanje kritičnih reka!

Autor: Tanjug

Vesti

12.10.2020

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi veliki tokovi reka u Srbiji su mirni i ne očekuju se izlivanja, kažu za Tanjug u JVP "Srbijavode", uoči prognoza meteorologa da se u naredna 24 sata očekuje do 50 mm kiše, najpre na zapadu i jugozapadu zemlje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako kažu, na slivu Kolubare sa pritokama, Jadru sa pritokama, Ljuboviđi, gornjem toku Zapadne Morave, Limu i Ibru sa pritokama vodostaji će danas i sutra, usled obilnih padavina, biti u umerenom i većem porastu bez dostizanja upozoravajućih nivoa.

U skladu sa tim, na levom i desnom nasipu uz Ljuboviđu, stručne službe Srbijavode i nadležno vodoprivredno preduzeće sprovode dvadesetčetvoročasovno dežurstvo na vodnoj jedinici "Drina- Loznica".


Vodostaji Save i Dunava su u blagom porastu, bez tendencije izlivanja, kažu u Srbijavodama i dodaju da je vodostaj na Zapadnoj Moravi u blagom opadanju.

Navode i da su ekipe na terenu i u pripravnosti kako bi sprečile eventualno plavljenje područja ili nailazak bujičnih voda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading