UST: Kampanja za pravosudne savete pokazala da neki ne biraju sredstva da se domognu fotelja!

Autor: Republika

Vesti

09.10.2020

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) upozorava kolege da je kampanja za pravosudne savete još jednom pokazala svu beskrupoloznost pojedinaca, koji ne biraju sredstva da se domognu fotelja u istima.

RepublikaFoto: Public
Foto: Ilustracija

UST svakodnevno dobija informacije da se kandidati za savete pozivaju na podršku koju im za izbor navodno pruža Udruženje, čime pokušavaju da zloupotrebe ime, rezultate i ugled koje Udruženje ima u pravosuđu, zarad svojih interesa.

UST takvim pojedincima poručuje da su mogli svojim radom, idejama i žrtvovanjem svog slobodnog vremena da doprinesu unapređenju položaja kolega, njihovoj zaštiti od medijskog progona, da su mogli svojim imenom i prezimenom da kritikuju rad sadašnjih saziva pravosudnih saveta i brane struku i pravosuđe od malicioznih napada koji u poslednje vreme dolaze gotovo sa svih strana. Da su tako radili, danas bi imali otvorenu podršku UST, a ne onu koja je plod njihove imaginacije.

UST poručuje kolegama da se ne obaziru na ovakve priče, da dobro razmisle kojim kolegama će dati poverenje i da moraju da budu svesni da pravosuđe neće podneti još pet godina pasivnosti i nerada pravosudnih saveta, zbog čega u savete moraju ući ljudi koji će zasukati rukave i boriti se od prvog do poslednjeg dana, a ne oni za koje će lobirati strukovna udruženja, nevladine organizacije i razne interesne grupe, jer smo svi svesni kako takvi sazivi rade i u čijem interesu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading