Ukrajinci dosledni: Nema govora o priznanju Kosova!

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

06.10.2020

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da uprkos nekim upozorenjima krajem septembra, ta zemlja neće priznati nezavisnost Kosova, ali da bi ta odluka mogla da se promeni u bliskoj budućnosti u zavisnosti od ishoda dijaloga Beograda i Prištine, piše prištinska Gazeta ekspres.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prištinski list prenosi izjavu zamenika ukrajinskog ministra spoljnih poslova Vasila Bodnara za TV Dukađini koji kaže da Ukrajina dosledno poštuje stav o nepriznavanju Kosova, zasnovan na bezuslovnom poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

- Uvereni smo da rešenje za moguće priznanje Kosova pre svega zavisi od rezultata dijaloga i postizanja relevantnih sporazuma između Beograda i Prištine. Tokom proteklih godina došlo je do značajnih promena u situaciji oko kosovskog pitanja, pre svega u delu pristupa međunarodne zajednice - rekao je Bodnar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading