Vučić: Srbija neće ispuniti snove Prištine, uzalud veruju u pritiske!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

06.10.2020

05:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se Albanci varaju ako očekuju da će im se ostvariti snovi, da će im Srbija dati ono što priželjkuju, a oni pri tom nastaviti da vređaju Srbiju i Beograd i napadaju srpsku decu na KiM.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

"Važno je da Albanci znaju, a to sam im ponovio i u Vašingtonu pred američkim predstavnicima, ali i pred najvišim zvaničnicima EU i pregovaračima da ne postoji gvozdeni čekić ili malj kojim će neko da nas udari u glavu da im damo šta oni priželjkuju, a da oni svakog dana vređaju Srbiju i Beograd i napadaju našu decu na KiM", rekao je sinoć Vučić komentarišući poruke iz Prištine da su duboko razočarani izjavama srpskih zvaničnika.

Vučić je dodao da vlast u Prištini uzalud veruje da će neko iz sveta imati snagu dovoljnu da pritiskom natera Srbiju na tako nešto, da će dobiti poene na svetskoj političkoj sceni i tako ostvariti svoje snovi, da se to neće desiti.

"Ako žele razgovor i kompromisno rešenje Srbija je za to spremna", istakao je on i dodao da je dovoljno da razumeju jednu stvar a to je - da je važno da živimo u miru".

 

Vučić i dodao i da da on ne izgovara teške reči ne zato što se neko plaši Prištine, već upravo zbog mira.

Kada je reč o primedbama Vlade u Prištinii, onima koje dolazile od Edija Rame i od svih drugih kako kaže, ne obraća previše pažnju, jer zna da oni to rade zbog unutrašnjih političkih prilika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Dejan

06.10.2020 06:58

Današnja Srbija nije ona Tadićeva Srbija koja je klečala pred svakim i koju je gazio ko je hteo. Danas smo ekonomski i politički jači i nećemo se ponižavati pred svetom.

Stefan

06.10.2020 06:58

Srbija ne želi da KIM ostane zamrznuti konflikt ali za rešavanje tog spora potrebno je da medjunarodna zajednica podrži kompromis.

Srećko Đoković

06.10.2020 07:34

Smatram da predsednik Aleksandar Vučić odgovorno vodi politiku i da je Srbjia sve bliža EU. Što se tiče odnosa sa Prištinom postigli smo dijalog i oni taj dijalog moraju da poštuju.

Goran

06.10.2020 07:36

Mi poštujemo dijalog tako treba isto i Priština da radi a ne da zaobilazi dijalog.