DANAŠNJA OPOZICIJA NE IZLAZI IZ CARSKIH GAĆA I SKUPIH AUTOMOBILA! Milan St Protić žestoko po bivšim saborcima u DOS-u

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.10.2020

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Peti oktobar bio je istorijski dan ne samo za Srbiju, već i za Evropu, ocenjeno je danas na panelu povodom dve decenije od petooktobarskih promena, kao i to da u Srbiji ni tada, kao ni "nikada do sada" nije postojala većina za radikalne i suštinske promene.

RepublikaFoto: youtube.com/Nova S
Milan St Protić

Oo predusovima za pad režima Slobodana Miloševića, opoziciji koja je uspela da se izbori za promene, kao i tome šta je trebalo u Srbiji da se desi nakon 5. oktobra, na panelu "Peti oktobar - 20 godina posle: Društvo pred izazovima vaninstitucionalne borbe za političku legitimnost" govorili su neki od glavnih aktera tog događaja.

Milan St. Protić smatra da 5. oktobar nije iskorišćena šansa pre svega zato što nisu raspisani izbori za ustavotvornu skupštinu, nakon čega bi 500 poslanika odlučilo o Ustavu, već je on, kako je dodao sklepan za dva dana, zatim što nije raspisan referendum o državnom uredenju i što nije pohapšeno makar 100 ljudi koji bi odgovarali za prethodnu politiku.


Protić je rekao i da je tadašnja opozicija išla kroz celu Srbiju, a sadašnja, kaže, želi samo sa RTS-a da vodi politiku.

- Ne treba vam organizacija u svakom mestu, treba vam dobra volja da odete na teren, u kafanu, na pijacu ... da popričate s ljudima ... današnji opozicionari ne izlaze iz skupocenih automobila, iz ''carskih gaća'' i ispod časti im je da zgaze u blato - ocenio je Protić.

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading