Verski analitičar otkrio paklene namere tajkunskih medija: Šolak gura vladiku Grigorija za patrijarha

Autor:

Vesti

05.10.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portal nova.rs u vlasništvu medijskog tajkuna Dragana Šolaka iz dana u dan pokušava da stvori kult ličnosti vladike Grigorija, koji ne krije bliskost s vođom srpske opozicije Draganom Đilasom.

RepublikaFoto: Prntscrin/youtube.com/N1
Vladika Grigorije i Dragan Šolak

Na to je na Tviter nalogu pažnju skrenuo verski analitičar Željko Injac. On je reagovao na tekst "Retkost: Vladika Grigorije fotografisan u civilu".

 

 

 

- Kako drugosrbijanska nova radi PR za Grigorija. A evo koliko je to retkost. Bukvalno, Gugl više slika izbaci Grigorija bez mantije nego s mantijom. Neko kome treba da se dopadne sveštenik bez mantije? Da li je nositi mantiju sramota? Crkveni auto-šovinisti - konstatovao je Injac i u prilog svojoj tezi okačio desetine fotografija na kojima je vladika bez mantije, u sasvim opuštenoj atmosferi, od odela pa do sportskih majica.

 

 

Da je Grigorije miljenik opoziciono nastrojenih medija koji ne kriju da bi ga rado videli na mestu patrijarha, odavno nije nikakva tajna. Njihove simpatije je pobrao posle javnih istupa neprimerenih sveštenom licu, u kojima je oštro kritikovao aktuelnu vlast i predsednika Aleksandra Vučića. Ubrzo posle toga, u februaru, Srpski telegraf je otkrio da Đilas i Boško Obradović, uz podršku zapadnih službi s kojima je Grigorije blizak, intenzivno pregovaraju s vladikom kako bi bio kandidat na predsedničkim izborima.

 

 

 

On je tada, kako se nezvanično saznaje, ostavio otvorenu mogućnost da se kandiduje, ali se nekoliko meseci kasnije popišmanio i vratio staroj ambiciji - da smeni patrijarha Irineja i zasedne na tron Svetog Save, u čemu, očigledno, ima podršku Šolakovih novinara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
nema vremena za sebe

18.03.2021 22:55

joj i njemu Šolaku se prsti krive . Da kli nemaleka ili nema vremena da se leči ?Zar nije rano koliko ima god ?