VODITELJ OBMANUO TELEVIZIJU KOJA ĆE PRETRPETI MILIONSKU ŠTETU: Ivanovića treba goniti i za štetu i za prevaru!

Autor: D. P.

Vesti

03.10.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ponedeljak 5. oktobra u Višem sudu u Beogradu zakazano je ročište povodom tužbe Dušana Bulića protiv televizije B 92 zbog kršenja autorskih prava za kviz "Stolice", potvrđeno je Srpskom telegrafu u ovom sudu.

RepublikaFoto: printscreen/N1
Ivan Ivanović

Podsećamo, Bulić je pre tri godine tužio tadašnju O2 (danas B 92) i tražio 8.000.000 dinara odštete jer su emitovali kviz koji je on osmislio. Problem je, međutim, što je i televizija nasamarena jer im je Bulićev dugogodišnji saradnik, poznati voditelj Ivan Ivanović, prodao prava na kviz, uz ugovorne garancije da je to originalno autorsko delo na koje on ima sva prava.

Ivanović je od B 92 naplatio 200 evra po epizodi kviza, ukupno im fakturisavši čak 53.400 evra.

Prema tumačenju pravnih stručnjaka za naš list, nakon što bude okončan sudski spor koji je Bulić poveo protiv B 92, i pod uslovom da ga on dobije (uz tužbu je priložio dokaze da je Ivanović brutalno pokrao njega i Ivana Zeljkovića, koji su osmislili originalni kviz), televizija će po dva osnova moći da podnese tužbu protiv Ivana Ivanovića.

- Iznos koji eventualno budu morali da isplate Buliću moći će po zahtevu za naknadu štete do poslednjeg dinara, i to sa kamatama, da naplate od Ivanovića. Takođe, mada će to biti teže dokazati, mogu mu na teret staviti i krivično delo prevare, za koje je zaprećena čak i zatvorska kazna, mada je u ovom slučaju teško verovati da će i biti izrečena - objasnio nam je jedan sudija koji rešava upravo ovakve sporove u jednom beogradskom sudu, zbog čega je, razumljivo, molio da mu ne pominjemo ime.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Damir Handanović

Jednom rukom te tapšu, drugu ti zavlače u džep

Kompozitor i producent Damir Handanović, kao čovek iz branše, dobro je upoznat s likom i delom Ivana Ivanovića.

- Prevaranti poput Ivana Ivanovića su nešto na šta se, nažalost, moramo naviknuti i biti veoma oprezni. Dok vas jednom rukom tapšu po ramenu, drugu su vam već zavukli u džep - slikovito opisuje Handanović.

RepublikaFoto: youtube.com/Nasa Televizija
Dušan Bulić

Razišli se pre pet godina

Sudeći prema Bulićevim ranijim intervjuima, Ivana je upoznao u vreme kada je on vodio kviz "Keš taksi", a upoznao ih je Ivanovićev kum Ivan Zeljković, koji se proslavio kao voditelj kviza "Milioner". Saradnju su započeli tako što je Bulić pisao šaljiva pitanja, koje je posle Ivanović u emisiji samo prezentovao. Saradnju su nastavili kao koautori emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem", a razišli su se 2015.

Podsetimo, prema ugovoru koji je Ivanović kao direktor firme "Pear creative production" potpisao sa tadašnjom O2, ali i fakturama isplate više je nego jasno da je on tuđu ideju i kviz prodao kao svoje. U tužbi koju je Bulić podneo Višem sudu kao dokaz on je podneo sinopsis emisije koju je osmislio, a koju je Ivanović besramno pokrao.

Na pitanja koja smo poslali Ivanu Ivanoviću dobili smo kratak odgovor:

- Ivan ne daje izjave za Srpski telegraf. Hvala - pisalo je u SMS poruci.

Na pitanje dokle se stiglo u sporu sa Bulićem u B 92 nisu odgovorili, a Bulić je preko ljudi iz okruženja poručio da ne želi ništa da komentariše i da će sud reći sve što treba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Srba

03.10.2020 06:35

Bravo,legende, za pisanje besmislenih tekstova

Odgovori 3 11
Andjelko

09.10.2020 08:11

Ni manjeg čoveka, ni većeg prevaranta.