STIGLE VAKCINE PROTIV GRIPA U SRBIJU! Imunizacija po planu počinje 1. oktobra

Autor: Republika

Vesti

28.09.2020

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo zdravlja obaveštava građane da je prvi kontingent vakcina protiv gripa, ukupno 343.920 doza, stigao u Srbiju, i da će imunizacija građana otpočeti, kako je i predviđeno, 1.oktobra, nakon svih zakonski predviđenih aktivnosti u pogledu sertifikacije i dostave vakcine zdravstvenim ustanovama.

RepublikaFoto: Tanjug/D. ANČIĆ
Foto: Ilustracija

Ministarstvo zdravlja će zbog aktuelne epidemiološke situacije građanima preporučiti najadekvatniji termin za imunizaciju, kako bi imunitet stečen vakcinom bio najefikasniji i najdelotvorniji.

Ministarstvo zdravlja je u skladu sa aktuelnom  globalnom pandemijom korona virusa kao i povećanim potrebama i interesovanjem građana, ove godine obezbedilo rekordan broj vakcina protiv gripa-  preko 500.000 doza, delom od Instituta Torlak a delom od stranih dobavljača.

Pored toga, u skladu sa dogovorom ministarstva zdravlja  i ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ove nedelje će otpočeti i distribucija pneumokok vakcine ustanovama za smeštaj odraslih i starih lica. Navedena vakcina je prema svim dosadašnjim istraživanjima imala izuzetno pozitivan uticaj u pogledu borbe protiv korona virusa, stoga se preporučuje imunizacija starijim licima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading