PROVALJEN PAKLENI PLAN MILA ĐUKANOVIĆA! Montiraju presudu Kneževiću i Mandiću za aferu "državni udar" da bi ih eliminisali iz vlade!

Autor: borba.me, Republika

Vesti

28.09.2020

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlazeća vladajuća struktura DPS-a planira da donošenje presude Apelacionog suda u predmetu "državni udar" tempira pred formiranje nove vlade kako bi pokušali da montiranim postupkom unesu razdor među novu većinu i pokušaju da eliminišu Andriju Mandića i Milana Kneževića, lidere DF-a iz političkog života.

Milan Knežević i Andrija Mandić

Zato su u oktobru, po hitnom postupku, zakazali veliki broj ročišta da bi što prije predmet završili.

Kako piše Borba.me, jasno je da mnoge inostrane ambasade pokušavaju da utiču na sastavljanje vlade i da oni u svemu prije svega gledaju svoj interes. Zato vrh DPS-a računa da  je interes zapadnih ambasada, koje neke stranke i pojedinci nove većine podanički slušaju, da lidere DF-a strpa u zatvor i osujeti ih da budu dio vlasti koja bi između ostalog raskrinkala montirani proces "državni udar".

 
Zato im se žuri da što prije zatvore taj predmet, nastavljajući na taj način da se igraju sudbinama ljudi.

Prema navodima prvostepene presude, cilj kriminalne organizacije koju su formirali ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, bio je sprečavanje Crne Gore da pristupi NATO alijansi kao i nasilna promjena vlasti.

RepublikaFoto: Slu`ba za informisanje predsednika Crne Gore
Milo Đukanović

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević nepravosnažno su osuđeni na po pet godina zatvora, zbog navodnog članstva u kriminalnoj organizaciji od februara 2016. godine.

Za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, Šišmakov je osuđen na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora, a Popov tri godine manje.

Presudom je navedeno da su postupali sa direktnim umišljajem.

 

Državljanin Srbije, general i bivši komandarnt Žandarmrije Bratislav Dikić osuđen je jedinstvenu kaznu od osam godina zatvora za krivična djela terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranje kriminalne organizacije. Predrag Bogićević i Nemanja Ristić za ista krivična djela jedinstvenom kaznom osuđeni od po sedam godina zatvora.

Branka Milić je osuđena na tri godine zatvora, Dragan Maksić godinu i devet mjeseci, dok su Srboljub Đorđević i Milan Dušić osuđeni na po godinu i šest mjeseci. Kristina Hristić osuđena je na godinu zatvora, uslovno na dvije godine ukoliko ne ponovi krivično djelo, računajući od dana pravosnažnosti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading