HVALOSPEV LIDERA SSP DRITANU ABAZOVIĆU: Đilasu puno srce zbog antisrpske vlade!

Autor:

Vesti

25.09.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider SSP Dragan Đilas u autorskom tekstu u podgoričkim Vijestima obrušio se na vašingtonski sporazum kojem, usput, aplaudira cela planeta, uz pljuvanje predsednika Aleksandra Vučića i veličanje mitropolita Amfilohija, iako je ovaj sa Dritanom Abazovićem skrojio crnogorsku vladu bez Srba. Taj tekst je odmah, kao udarnu vest, plasirao na svoj portal Direktno i u medije koje kontroliše njegov partner Dragan Šolak.

RepublikaFoto: Tanjug
Dragan Đilas

- Svakom dobronamernom čoveku je jasno da je Aleksandar Vučić započeo akciju usmerenu na opstanak režima Mila Đukanovića u trenutku kada je shvatio da nova crnogorska vlast nije spremna da odluke o budućnosti Crne Gore donosi u dogovoru s njim. Strah da će se pojaviti dokazi o raznim zajedničkim kriminalnim poslovima dva režima je ogroman. Zato je i pokušaj sprečavanja formiranja nove vlade toliko snažan - naveo je Đilas u svom tekstu, "zaboravljajući" da pomene da je Đukanović za svoj izborni debakl optužio upravo Vučića.

Logika, naravno, Đilasu nikad nije bila jača strana, te ni ovo nije čudno, kao ni to što pokušava da napravi paralelu između situacije u Crnoj Gori i Srbiji.

- Lakša će nam borba biti kada znamo da je Crna Gora slobodna, kada imamo primer, a u slučaju Srbije podsećanje da je pobeda nad diktaturom moguća. Bilo je vremena u istoriji kada je Srbija bila okupirana, kada je, boreći se za svoju slobodu, gledala u slobodnu, bratsku Crnu Goru. Ta vremena su ponovo došla - piše Đilas, ukazujući, između ostalog, da je bilo uživanje slušati poruke koje je slao Dritan Abazović.

MADA SE BAVIO CRNOM GOROM, NIJE IZDRŽAO DA SE OBRUŠI NA VAŠINGTONSKI SPORAZU

 

Kako je napisao, punog srca je slušao mitropolita Amfilohija, koji je, kaže Đilas, sprečio da litije na bilo koji način postanu nasilni protesti (ne pominje, naravno, kako je njegov kum Mlađa Đorđević u Beogradu organizovao nasilje i upad u parlament), ali i kada je "jasno rekao 'ne' mešanju Beograda u događaje u Crnoj Gori".

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Pink Official
Predrag Rajić

Predrag Rajić, Centar za društvenu stabilnost

Đilas je svestan svoje nepopularnosti u Srbiji, pa se trudi da utehu za političke neuspehe nađe u koaliranju sa ljudima poput Amfilohija, koji su najzaslužniji za odvajanje Crne Gore 2006.

O vezama Đilasa i Amfilohija Srpski telegraf je pisao u nekoliko navrata, a posebno pre nekoliko meseci, kada je predsednik Vučić najavio posetu severu Crne Gore, što je sprečio upravo Milo Đukanović i to zajedno sa Amfilohijem. Ko je onda tu više s kim povezan, nije teško zaključiti.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić

VUČIĆ O KRIVOKAPIĆU: LAŽ JE DA SARAĐUJEM S MILOM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je juče kandidata za mandatara vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića "da nas upozna što pre o svim elementima navodne saradnje Vučića i Mila Đukanovića".

- Posebno u poslovnim varijantama. I ja sam siguran da će on ili reći da je lagao ili će doneti dokaze. Pošto znam da je nemoguće da donese dokaze, kao što znam da o tome nikada nismo i pričali jer ja nisam biznismen, već napredak našeg naroda. Moraće da prizna Krivokapić da je govorio neistine - naveo je predsednik Srbije.

Đilas nije izdržao da ne napadne i ekonomski sporazum potpisan nedavno u Vašingtonu, ne objašnjavajući kakve to ima veze sa situacijom u Crnoj Gori:

- Na nama u Srbiji je ostalo da srušimo režim koji je ogrezao u nezamislivom kriminalu i korupciji. Režim koji nas zadužuje milijarde evra, koji prodaje našu zemlju, rude, reke... Na nama je da srušimo režim koji prodaje našu budućnost zarad produženja svoje sadašnjosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Boris

25.09.2020 07:28

Nažalost, Đilasu je uvek milo ono što je tuđe

Perica Savic

25.09.2020 07:32

Treba spustiti tenzije,bitno da je Milo pao.

Branko

25.09.2020 09:41

Djilasu Milo sve što je protiv Srbije.

Branko

25.09.2020 09:47

Prekinuti sa davanjem ishitrenih izjava i saopštenja zbog kojih ćete se kajati.