ĐILAS I OSTALA OPOZICIJA UPADOM U RTS VRŠI ATAK NA MEDIJE! Iz SPS-a upozoravaju na remećenje rada javnog servisa

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

21.09.2020

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ðorđe Milićević ocenio je danas da napadi opozicije na javni servis RTS predstavljaju "ogoljeni atak na nezavisne medije sa ciljem da opozicija stavi medije pod kontrolu i vodi uređivačku politiku".

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Najpoznatiji lideri opozicije na čelu sa Draganom Đilasom

U saopštenju za javnost, on je rekao da to nije ništa novo, jer je "njihov lider (Dragan) Ðilas za vreme njegove despotske vladavine upravo tako i radio, dominirajući na medijskom spektru Srbije".

- Ne interesuje njih slobodno novinarstvo niti su im bitni nezavisni mediji. Njihov cilj je upliv u uređivačku strukturu i rukovođenje RTS-om kao i upliv u REM kako bi što pre ostvarili sitno-sopstveničke interese - dodao je Milićević.


Istakao da se to, međutim, neće desiti jer je "RTS dokazano nezavisna medijska kuća čiju uređivačku politiku mogu da vode isključivo stručni i profesionalni ljudi, nezavisni novinari koji su se svojim višedecenijskim iskustvom dokazali i postali prepoznatljivi izveštači autentičnih događaja".
RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Đorđe Milićević

Dodao je da su se, međutim, s obzirom da takvo ustrojstvo medija ne odgovara Janku Veselinoviću, Borku Stefanoviću i njihovom guruu Ðilasu, "drznuli da komentarišu izbor direktora i glavnog urednika informativnog programa RTS".

- Za razliku od njih, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije ostaju dosledni u istrajavanju na slobodi medija i neće ustuknuti pred Ðilasovom propagandom mašinerijom oličenom u pojedinim kvazi-profesionalnim i kobajagi nezavisnim medijima - zaključio je Milićević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading