SLUČAJ "MILADIN KOVAČEVIĆ": Ovako je žuta karamila našim parama platila slobodu siledžije

Autor: Republika

Hronika

18.09.2020

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Miladin Kovačević, koji je 2008. godine u SAD brutalno pretukao studenta Brajana Štajnhauera, koji je zbog posledica prebijanja tri meseca proveo u komi, ponovo je dospeo u žižu javnosti zbog sumnje da je prebio svoju devojku Tinu T. (26).

RepublikaFoto: youtube.com/AP Archive
Siledžija: Miladin Kovačević

Kako je Republika već pisala, Tina T. je u noći između utorka i srede policiji prijavila da ju je njen poznanik fizički napao i oduzeo joj torbicu sa mobilnim telefonom i dokumentima, kako ne bi mogla da pozove pomoć.

- Pošto je Kovačević pretukao devojku i oduzeo joj telefon, ona je nekako uspela da se oslobodi i pobegne kod sestre. Ispričala je da proživela torturu i odmah tražila pomoć nadležnih - rekao je izvor.

Upravo ovaj najnoviji incident čiji je glavni vinovnik siledžija Kovačević, otvara prostor da se osvrnemo na slučaj iz 2008. godine i činjenicu da je tadašnja vlast, u kojoj su između ostalog učestovali Boris Tadić, Vuk Jeremić, Dragan Đilas i Borko Stefanović - svako na različitoj funkciji, platila gotovo 1.000.000 dolara našeg novca SAD za Kovačevićevu slobodu.

 

 

Naime, kako su mediji tada pisali, iako je bio uhapšen, i oduzet mu je pasoš kako ne bi mogao da napusti SAD, on je ipak uspeo da pobegne iz SAD i to tako što mu je konzulat Srbije u Njujorku izdao privremenu putnu ispravu sa kojom je napustio Ameriku i vratio se u Srbiju.

 

Taj diplomatski skandal koštao je građane Srbije čak 900.000 dolara, koliko je država isplatila kao odštetu, a taj događaj u tom trenutku uticao je a odnose Srbije i SAD.

Na ove činjenice podsetila i Tatjana Macura iz Stranke moderne Srbije napisavši na Tviteru:

- Trojica uvaženih kolega, koji danas sede u vrhu tri različite opozicione stranke, su učinili sve da se 2008. godine iz džepova gradjana izvuče oko milion evra da bi se ova baraba izvukla iz USA uz svojevrsni diplomatski skandal - navela je ona.

 

 

O ovom slučaju oglasio se i Damir Handanović iz SNS.

- Ovako je izgledao dečko kojeg je zverski pretukao Miladin Kovačević. Tadić, Đilas, Jeremić i Borko dali su milion dolara narodnih para da zver bude oslobođena. Miladin Kovačević ponovo prebija i beži od zakona. Nasilje, to nam je u amanat ostavila njihova vlast.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading