ĐURIĆ U AUTORSKOM TEKSTU UPOZORIO NA OPASNE NAMERE: Ubrzava se stvaranje finalne obojene revolucije

Autor:

Vesti

21.09.2020

04:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvoni za uzbunu, u Srbiji se ubrzava stvaranje finalne obojene revolucije, upozorava Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Marko Đurić

Podsećajući na istraživanje koje su nedavno objavili ugledni harvardski istraživači o tome koliko ljudi je potrebno mobilisati na proteste i javnu akciju da bi se u nekoj zemlji u uličnim neredima nasilno svrgnula vlast, Đurić dodaje da je njihov zaključak da je u pitanju brojka od 3,5 odsto stanovništva.

U autorskom tekstu "Od igračke biće plačke", koji je objavio na Fejsbuk profilu, Đurić piše da su institucije pod strateškim napadom krugova koji znaju da u regularnoj političkoj utakmici nemaju šta da traže.

- Ispušene tajkunske muštikle sa debelim bankovnim računima i novcem za ulaganje u politiku, isluženi bivši političari koje je narod odavno prozreo i prezreo odlično znaju da pod svojim imenom nemaju šta da traže na političkoj i javnoj sceni Srbije. To znaju i veoma moćni krugovi spolja, kojima baš ni najmanje ne odgovara Srbija koja je počela da pokazuje znake uspravljanja i buđenja i to onda kada su verovali da je posao slabljenja srpskog faktora zauvek završen - piše Đurić.

Tajkunski i strani faktor, ističe direktor Kancelarije za KiM, ne želi da nam se predstavi imenom i prezimenom, idejama i dosadašnjim učinkom, već umesto toga podmeću "Kesića, Ivana Ivanovića, Koraksa, Vesnu Rakić Vodinelić, Dražu Petrovića i druge hrabre heroje leteće cirkuske brigade..."

Dodaje da bi na protivnika mogao da podigneš ruku, kamenicu, dasku, kao pre nekoliko nedelja ispred Narodne Skupštine u Beogradu, potrebno je da u njemu prestaneš da gledaš ljudsko biće.

Đurić: Tajkunski i strani faktor podmeće Kesića, Ivanovića, Koraksa, Dražu...

- Karikature bez ukusa, ali koje provociraju mržnju (poput one Koraksove na kojoj Vučić na slamčicu pije krv nevine žrtve) i filmovi (npr. mračno nacističko ostvarenje "Jevrejin sus"), iako epohama i kontekstom veoma udaljeni, nažalost, suštinski su u istoj funkciji - navodi direktor Kancelarije za KiM.

Ističe da se ne ljuti na Kesića što je predstavio Đurićev "nespretni aplauz" pobedi Srpske liste i čoveku koga podržava i sa kojim se zajedno bori kao etalon poltronstva i svega što ne valja u ovoj zemlji. Kesiću, piše Đurić, nije uzeo za zlo ni što neki, poneti mržnjom koja se iz njegovog studija širi, dele na društvenim mrežama slike njegovih ćerki od tri i četiri godine zajedno s njim dok im kupuje sladoled, uz poruke mržnje sa citatima iz njegove emisije.

- Znam da on to nije želeo. Naposletku, njegov sin i moja ćerka idu u istu vrtićku grupu u istoj predškolskoj ustanovi i svakoga dana dele i deliće isti hleb, iste pesme i igre i neponovljivu bezbrižnost detinjstva. Ne ljutim se ni na one koji su u danu kada sam išao na 221. rundu briselskih razgovora delili slike moje dece. Pitanje je da li je to i stoti deo onoga što se desilo Vučićevoj deci i deci mnogih drugih mojih kolega samo ove godine - napio je Đurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading