STRAŠNO LICEMERJE SARAJEVA: Od Srbije traže da štiti Bosnu, a hteli da priznaju Kosovo

Autor:

Vesti

18.09.2020

04:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bošnjački i hrvatski članovi Predsedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić pokušali su juče da izglasaju priznanje Kosovu uprkos činjenici da Srbija već decenijama insistira na poštovanju Dejtonskog sporazuma. Njihovu nameru osujetio je Milorad Dodik.

RepublikaFoto: wikimedia.org/Sabri76
Foto: Ilustracija

- Ne zaslužuje da bude nezavisna država. Mi ne možemo prihvatiti da se primenjuje različita praksa, pogotovo u identičnim situacijama, gde je teritorijalni integritet zagarantovan međunarodnim konvencijama i poveljom Ujedinjenih naroda - naveo je Dodik.

Predlog za stavljanje priznanja kosovske nezavisnosti na dnevni red Predsedništva BiH podneo je Komšić, koji je inače na vlast došao bošnjačkim glasovima. Komšić i Džaferović pokazali su spremnost da cepaju Srbiju i rade protiv njenih interesa, čime su, prema oceni sagovornika, pokazali da Srbija nema više ni moralnu obavezu da štiti celovitost Bosne i Hercegovine, kao što je dosad činila.

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Željko Komšić

Đukanović: Ako priznaju Kosovo, mi ne moramo da priznajemo celovitu BiH

 

Poslanik SNS Vladimir Đukanović poručuje da su sada pale sve maske:

- Komšić i Džaferović su potpuno ljudi van realnosti. Od nas traže da ne govorimo o nezavisnoj Republici Srpskoj, a bez blama traže da BiH prizna nezavisno Kosovo. Majstori, kako sejete tako ćete da žanjete. Srbija nema nikakvu obavezu da čuva celovitu BiH posle njihove drskosti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šefik Džaferović

I njegov kolega poslanik Aleksandar Marković potez Džaferovića i Komšića tumači kao nastavak antisrpske politike, koju tradicionalno sprovode ova dva člana Predsedništva BiH.

Dragan Jeremić GO SPS

Odluka Komšića i Džaferovića je nastavak mrziteljske politike prema Srbiji. Ujedno, to je i ubijanje same Federacije BiH i maltene prisiljavanje srpskog naroda da traži svoj put. Napori srpskog predsednika Aleksandra Vučića i ministra spoljnjih poslova Ivice Dačića da do kraja poštuju međunarodni legitimitet Federacije i da sve čine kako bi sačuvali stabilnost na području zapadnog Balkana ozbiljno su podriveni ovakvim postupcima Džaferovića i Komšića.

- Njihov zajednički imenitelj je to što se u svakoj mogućoj prilici stavljaju na stranu koja je protiv srpskih nacionalnih interesa. Posebno je nemoralno i licemerno što insistiraju na priznanju lažne države Kosovo kako bi naštetili Srbiji, koja nikad nije ništa uradila po pitanju narušavanja Dejtonskog sporazuma, koji garantuje celovitost BiH - navodi Marković za Srpski telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading