HALAPLJIVI ĐILAS ZARAĐUJE NA TUĐOJ MUCI: Klepa pare na čituljama

Autor:

Vesti

17.09.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Đilas, lider SSP, započeo je novi biznis. Ubuduće će zarađivati na pokojnicima. Portal Direktno, koji zvanično vode Đilasov kum i blizak saradnik (pogledajte okvir), uveo je u medijskom svetu novinu u načinu zarađivanja - internet čitulje!

RepublikaFoto: Tanjug
Dragan Đilas

- Gubitak najmilijih je nenadoknadiv u životima svih nas. Nakon njihovog odlaska ostaje sećanje, drage uspomene, a uz pomoć portala Direktno.rs i Čituljesrbija.rs, zvaničnog sajta posvećenog preminulima, možete im odati poslednju počast i na internetu - ubeđuju na tom portalu pod naslovom "Čitulje na Direktno - da najmiliji ne budu zaboravljeni".

TEŠKI TRENUCI

Apeluju potom "u teškim trenucima za porodicu - poslednji pozdrav nek bude dostojanstven" (!?):

- U vremenu naprednih tehnologija uspomene na najmilije traže moderniji put do rođaka, prijatelja, kumova, komšija... I naš cilj je da svima olakšamo proces objave informacija o smrti, saučešću, poslednjih pozdrava i ispraćaja.

Uz to, korisnici usluga iz celog sveta mogu se, navode, obavestiti o ličnom gubitku - "jer može se desiti da informacija o smrti stigne kasno" (!?).

Poslanik SNS Vladimir Marinković kaže da je Đilas ušao u novi biznis jer više ne može politički da manipuliše građanima, pa se prebacio na biznis sa čituljama:

Uigrana ekipa

Portal Direktno pokrenuli si Đilasovi dugogodišnji bliski saradnici i prijatelji. Glavni urednik je njegov kum Igor Velimirović, a direktor Đorđe Stefanović, koji poslovno sarađuje s Đilasom još od 2002. kad je bio direktor u firmi "Sport medija", čiji je većinski vlasnik bio Đilas. Istu funkciju je vršio i u Đilasovoj "Dajrekt medija", pa u firmi koja je izdavala dnevni list Pres, iza kog je stajao lider SSP. Nije nepoznato da se Đilas bogatio dok je vršio državne funkcije. Tad se bavio prodajom reklama i sekundi medijima, a preko svojih firmi i na taj način ih pritiscima i trgovinom uticajem držao u šaci. Na to je ukazivano i u izveštajima Saveta za borbu protiv korupcije.

- Prvi put čujem za tako nešto. Ali Đilas je dobar i uspešan isključivo u otimanju narodnog novca i već pripremljenim (političkim) kombinacijama, što je potvrdio i u ovom slučaju.

Uvođenje internet čitulja kao načina da se u 21. veku zaradi dodatni novac predstavlja primer morbidne zloupotrebe medija, tvrdi izvršni direktor za odgovorne medije Marko Matić i dodaje da je to praksa po kojoj će Đilas ostati upamćen.

RepublikaFoto: direktno.rs/printscreen
Degutantno

- Đilas nastavlja sa daljim unižavanjem i instrumentalizacijom novinarske profesije. Ali to je i logičan nastavak svega onoga što je Đilas radio u vreme kada je obavljao funkciju gradonačelnika Beograda, a kada je tajno kupovao i kontrolisao medije i koristio ih u obračunima sa političkim protivnicima, ali i unutarstranačkom konkurencijom - podseća Matić.

IZGUBLJENA NADA

Pošto je izgubio i poslednju nadu da će da se dokopa vlasti i nastavi da se bogati na račun građana Srbije, lider SSP, kako ističe naš sagovornik, očigledno u potrazi za novim izvorima prihoda nije birao sredstva:

- I nema skrupula, pa je u stanju da zarađuje čak i na mrtvima.

Đilas nije odgovorio na pitanje Srpskog telegrafa o novini u zarađivanju koji je uveo portal niti kako se opredelio za novi biznis.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Darko

17.09.2020 06:06

Sada namerno ima da glasam za tog zucka..sve vise takvim vestima neutralni narod okrecete da budu uz djilasa..

BojanS

17.09.2020 07:08

Kakav bolesnik!

Tole

17.09.2020 07:31

Đilas ni sam više nije svestan šta radi. On je za ovo kratko vreme se dosta pokazao šta mu je cilj šta su mu namere i smatram da dobio to što je zaslužio a to je gnev svih nas. Tako da mu je bolje da prestane da se bavi politikom pametije.

Una

17.09.2020 07:53

Znamo svi vec kakav je Djilas.