Ograsila se policija iz Novog Sada: Portal "Nova" objavljuje lažne informacije

Autor:

Vesti

14.09.2020

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policijska uprava Novi Sad obaveštava javnost da je na internet portalu "nova.rs" objavljena apsolutna neistina da je "policija skrivala slučaj Kontić od tužilaštva 19 dana".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Iako u vesti, koju su prepisali od drugih medija, stoji samo da je Više javno tužilaštvo tada pokrenulo istražni postupak, portal „nova.rs“ je objavio naslov „Policija skrivala slučaj Kontić od tužilaštva 19 dana“. Na toj netačnoj tvrdnji bazirali su i svoj novi tekst pod naslovom "Slučaj Kontić: Kako je tužilaštvo Rebića uhvatilo u laži".

Naravno, i u jednom i u drugom slučaju, reč je o potpunoj laži i očiglednoj obmani javnosti, pošto se i iz zvaničnog odgovora Višeg javnog tužilaštva vidi samo da su oni tada pokrenuli istražni postupak, što naravno ne znači i da je policija tada obavestila tužilaštvo o prebijanju mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu.

 

Istine radi, policija je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu obavestila 24. avgusta, čim je dobila prijavu od Kliničkog centra Vojvodine. Navedeno tužilaštvo je dalo nalog policiji da započne prikupljanje potrebnih obaveštenja povodom navedenog slučaja, u skladu sa čim je policija uzela izjavu i od oštećenog i od više osoba koje su te večeri bile prisutne na mestu događaja. Naravno o svemu su sačinjene službene beleške i upoznat je postupajući tužilac.

U međuvremenu je od strane tužioca prekvalifikovano krivično delo - iz teških telesnih povreda u pokušaj ubistva. Upravo zbog promene krivičnog dela za koje se tereti osumnjičeni, moralo je doći i do promene postupajućeg tužilaštva, pa je predmet prebačen u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu. Zato je ovo tužilaštvo, u skladu sa novom kvalifikacijom krivičnog dela, 12. septembra dalo naredbu o sprovođenju istrage.

 

Teško je poverovati da je neistina koja je objavljena na portalu „nova.rs“ posledica isključivo nepoznavanja zakonskih procedura, tačnije šta znači obavestiti tužilaštvo o događaju, šta podneti krivičnu prijavu i pokrenuti istražni postupak, kao i koja su krivična dela u nadležnosti kog tužilaštva. 
Očigledno je njihov cilj narušavanje ugleda pripadnika PU Novi Sad koji rade na rasvetljavanju pomenutog slučaja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading