Načelnik Policijske uprave za grad Beograd: Tvrdnje pojedinih medija o skrivanju umešanosti policajaca u otmicu su kontradiktorne!

Autor: Republika

Vesti

04.09.2020

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Tvrdnje pojedinih medija da Ministarstvo unutrašnjih poslova stavlja pod tepih slučaj dvojice policijskih službenika koji su, kako tvrde, umešani u otmicu dvadesetšestogodišnjeg mladića, ne samo da su netačne, već su i same po sebi kontradiktorne", rekao je Milan Stanić, načelnik Policijske uprave za grad Beograd.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

- Sama činjenica da su oni uhapšeni, jasno pokazuje da je policija postupala u skladu sa zakonom i da pripadnici MUP-a nisu zaštićeni. Tačnije, pripadnici Policijske uprave za grad Beograd su u februaru ove godine uhapsili tri osobe, među kojima su i dvojica policijskih službenika. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva njima je određeno zadržavanje i policiji je naloženo da protiv njih podnesu krivične prijave zbog sumnje da su izvršili krivično delo prinuda - objasnio je Stanić.

Nakon toga, tvrdi Stanić, sudija za prethodni postupak je odredio pritvor, a on je lično doneo rešenje o udaljenju sa posla dvojice policijskih službenika nakon ukidanja pritvora. I time što su oni suspendovani jasno je pokazano da nisu zaštićeni i da se ništa ne gura pod tepih, dodaje on.

- Kao dugogodišnji policijski službenik želim da istaknem i da sam potpuno zatečen zahtevom da ministar i direktor policije treba lično da nalažu sprovođenje istraga. Smatram da je suvišno i objašnjavati koliko je ovaj zahtev u suprotnosti sa vladavinom prava i da je u svakoj uređenoj državi, baš kao i u Srbiji, navedeno posao institucija - rekao je Stanić. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading